Onthuld: Wat spinnenangst over je zegt

Gaan je nekharen overeind staan wanneer je oog in oog staat met spinnen, ratten en ander ongedierte? Je bent heus niet d...

Lees ook

Gaan je nekharen overeind staan wanneer je oog in oog staat met spinnen, ratten en ander ongedierte? Je bent heus niet de enige, want de meeste vrouwen slaan meteen doodsangsten uit. Wist je dat dat je geen watje maakt, maar eerder een teken is dat je in geode gezondheid verkeert?

Ongewenst

De reden dat er een rilling over ons lijf loopt wanneer we ongedierte zien, heeft alles met je “gedragsimmuunsysteem” te maken, zoals wetenschappers van de universiteit van Brits Colombia het noemen. Dit wordt gestimuleerd wanneer we ongewenste dingen zien, horen, ruiken of voelen. We reageren op dat moment instinctief door ze proberen te vermijden, waardoor ze niet in aanraking kunnen komen met ons lichaam.

Instinct

Het gedragsimmuunsysteem vraagt daarnaast weinig energie van ons lichaam. Je krijgt automatisch een walgreflex wanneer je rot voedsel ruikt, maar het zorgt er niet voor dat er cellen worden uitgestuurd om eventueel schadelijke indringers af te weren. Dat komt omdat de oorspronkelijke reflex al voldoende is voor je lichaam om het schadelijke voedsel in kwestie te vermijden.

Lees ook: Dit is dé manier om geen spinnen meer in huis te hebben

Bron: Goed gevoel.be, Mirror, Beeld: iStockphoto

Laatste nieuws

Zie ook