#Lifehack! Zó red je je natte telefoon

Het zal je maar overkomen: je telefoon valt in de wc, in de badkuip of in je wasbak tijdens het afwassen. Eeek! Naast ee...

Lees ook

Het zal je maar overkomen: je telefoon valt in de wc, in de badkuip of in je wasbak tijdens het afwassen. Eeek! Naast een kapot beeldscherm is dat toch wel echt het allerergste wat je kan overkomen met je telefoon. Het internet staat vol met tips en tricks over hoe je een natte telefoon kunt redden. Het meest voorkomende trucje is om je telefoon dan een nachtje in een zak rijst te stoppen, maar er blijkt een betere oplossing te bestaan.

Gouden tip

Uit onderzoek van telefoonmaatschappij Gazelle blijkt dat rijst weldegelijk helpt om je telefoon te redden nadat-ie in contact is gekomen met water, maar kattenbakvulling met kristallen blijkt een stúk effectiever.

Het stappenplan

Gazelle raadt aan om al het water uit je telefon te schudden en hem vervolgens goed te laten drogen. Zodra hij helemaal droog aanvoelt, zet je hem in een zak met kattenbakvulling. Het kan even duren voor je telefoon het weer zal doen dus het is belangrijk dat je hem er lang genoeg in laat zitten. Maarre… vertoont je telefoon na 48 uur nog geen teken van leven? Dan moet je er toch echt aan geloven en is het tijd voor een nieuwe telefoon.

Lees ook: Waarom je nooit je telefoon in je broekzak moet stoppen

Beeld: iStockphoto

Laatste nieuws

Zie ook