Deelnemers Utopia gaan zware tijd tegemoet

De deelnemers van het programma Utopia gaan een zware tijd tegemoet. De Utopianen zullen drie dagen lang leven op r...

Lees ook

De deelnemers van het programma Utopia gaan een zware tijd tegemoet. De Utopianen zullen drie dagen lang leven op rijst en spinazie. Zij eten slechts één maaltijd per dag om aandacht te vragen voor de voedseltekorten waar bijna een half miljard Afrikanen mee kampen.

Wilskracht

Voor Utopiaan Benjamin is het tijd om te handelen. “Hongersnood kan stoppen, wanneer mensen er gezamenlijk voor kiezen te helpen. We gaan het naar alle waarschijnlijkheid lastig krijgen, maar ik probeer het vol te houden door me te verplaatsen in de mensen daar. Deze actie draait om wilskracht.”

YouTuber Thomas van der Vlugt van StukTV heeft de voedselpakketten naar Utopia gebracht. Hij ging onlangs zelf met het Rode Kruis naar Zimbabwe om te ervaren hoe het is om nauwelijks te kunnen eten. Vier dagen lang woonde hij bij een gezin en at hij één maaltijd per dag, andijvie met maïsdeeg. “Soms was er zelfs alleen maar andijvie. Dat was wel erg weinig. Ik zat er maar vier dagen, maar zij hebben elke dag zo weinig te eten. Dat vind ik echt heel erg.”

Lees ook: Verwacht dít Utopia-koppel een kindje?!

Bron: Veronica Magazine, Beeld: Utopia

Laatste nieuws

Zie ook