Zorgen ijsklontjes voor gewichtstoename?

Niets is viezer in de zomer dan drankjes die door de hitte een beetje lauw zijn geworden. Grote kans dat in jouw vriezer...

Lees ook

Niets is viezer in de zomer dan drankjes die door de hitte een beetje lauw zijn geworden. Grote kans dat in jouw vriezer dan ook altijd wel een zak ijsklontjes te vinden is. Ze lijken zo onschuldig, omdat het eigenlijk gewoon water is, maar niets is minder waar. Er zitten namelijk meer nadelen aan dan je dacht, schrijft HLN.

1) Spijsvertering
Omdat kou ervoor zorgt dat de bloedvaten vernauwen en de maag doet samentrekken, verloopt de spijsvertering een stuk moeilijker. Daarnaast maken ijsklontjes je maag overstuur en daardoor kun je ook last krijgen van buikpijn of misselijkheid.

2) Minder energie
Wanneer de koude vloeistof van het drankje door je lichaam stroomt, verbruikt je lichaam meer energie om op te warmen. Op lange termijn kun je je hierdoor wat vermoeider gaan voelen.

3) Slijm
Ook kan zo’n koud drankje in de zomer zorgen voor flink wat slijm in je keel. Deze reactie is een beetje hetzelfde als de reactie die je in de winter hebt door de kou. Zo krijg je dan last van een loopneus omdat je lichaam de ingeademde lucht warm en vochtig probeert te houden door slijm aan te maken. En dat kan eventueel ook wat keelpijn veroorzaken.

4) Hydratatie
Om de koude vloeistof te kunnen verwerken in je maag en darmen en daarna in de bloedstroom terecht te laten komen, moet deze eerst worden opgewarmd. Het duurt dan wat langer om je lichaam te hydrateren dan bij een drankje dat niet gekoeld is.

5) Gewichtstoename
Door het koude drankje stollen de vetten in je maag en zijn deze moeilijker te verbranden of te verteren. En tja, dat kan na een tijdje jammer genoeg zorgen voor gewichtstoename.

Maar of we deze zomer allemaal warme drankjes gaan drinken? Nahhh.. Mooi niet!

Lees ook: Shocking nieuws over Cornetto ijsjes

Bron: Het Laatste Nieuws, Beeld: Istock

Laatste nieuws

Zie ook