Enorm Pokémon nieuws!

Zat jij vroeger ook urenlang achter je Gameboy om Pokémon te spelen, ruilde je kaarten met vrienden en kon je de aflever...

Lees ook

Zat jij vroeger ook urenlang achter je Gameboy om Pokémon te spelen, ruilde je kaarten met vrienden en kon je de afleveringen op tv over de avonturen van Ash Ketchum wel dromen? Dan ga je dit nieuws helemaal geweldig vinden!

Pokémon in real life

Je kunt Pokémon binnenkort ook real life spelen. En nee, niet door gewoon een beetje over straat te rennen en te zeggen ‘Pikachu ik kies jou’, maar met de app Pokémon Go. In het spel ga je net als in de klassieke spellen op zoek naar Pokémon, probeer je deze te vangen en kun je ermee vechten.

Het grote verschil is dat je dus echt op pad moet gaan om ze te vinden. Het spel maakt namelijk gebruik van je locatie. Dus als je een water-Pokémon wilt vangen, moet je naar een rivier of de zee. Daarnaast zijn monumentale gebouwen en andere belangrijke plekken de zogenaamde PokéStops, waar je onder andere Pokéballs kunt vinden.

Nog heel even

Jammer genoeg moeten we nog heel even geduld hebben. Nintendo en ontwikkelaar Niantic hebben al laten weten dat Pokémon Go ergens in juli wereldwijd zal verschijnen. Vandaag was de eerste groep landen in ieder geval al aan de beurt, namelijk Australië en Nieuw-Zeeland.

Lees ook: Je raadt nóóit hoe Ash van Pokémon er in het echt uitziet

Bron: Buzzfeed, Iculture, Beeld: Istock

Laatste nieuws

Zie ook