Onderzoek: Een Instagram-waardige lunch vs. de ‘makkelijke’ boterham met kaas

Een healthy lifestyle is hot & happening. Het is dan ook niet gek dat super foods en sapjes op elke hoek wel te koop...

Lees ook

Een healthy lifestyle is hot & happening. Het is dan ook niet gek dat super foods en sapjes op elke hoek wel te koop zijn. Dat niet alleen: ook de recepten voor acaibowls, (vegan) Mason jar maaltijden, quinoasalades en andere Instagram-waardige lunches to go schieten als paddestoelen uit de grond. Maar we hebben een leuke fun fact voor je: Het gros van de Nederlanders heeft helemaal geen zin om de healthy foodie uit te hangen tijdens de lunch.

Avontuurlijk

Uit onderzoek van vleeswarenfabrikant Stegeman blijkt dat bijna de helft van de Nederlandse guys geen moeite doet om iets nieuws te proberen en ‘gewoon’ een bammetje met kaas, ham of jam boven een zorgvuldig gemaakte regenboogsalade verkiest. Iets met ‘doe maar normaal dan doe je al gek genoeg?’ Ach, van mannen verwachten we stiekem ook niet anders. Maar de ladies dan?

Vrouwen zijn, met 30%, toch wel iets avontuurlijker. Maar… de luxe broodjes avocado, humus of andere gezellige spreads laten ze toch liever links liggen en ook naar de rijkelijk belegde panini’s van die hippe foodtruck kijkt vier van de vijf vrouwen niet om. Opvallend is wel dat mannen échte meat lovers zijn. Doe hen maar een broodje salami, filet of grillworst.

Variatie

Hoewel er wordt gezworen bij een broodje kaas, wil dat niet zeggen dat ze niet openstaan om andere dingen te proberen. Want wat blijkt? Eenderde zou de keuzes in hun broodbeleg best wat minder saai willen maken en meer variatie tijdens de middagpauze is ook welkom.

Hoe zit het met jou? Ga je voor een super de luxe broodje, of smeer je gewoon lekker snel een boterham?

Laatste nieuws

Zie ook