Dit bekende trucje houdt muggen dus niet tegen

Het is weer zomer en dat merken we dit weekend heel goed aan de temperatuur. En hoewel de zomer het favoriete seizoen is...

Lees ook

Het is weer zomer en dat merken we dit weekend heel goed aan de temperatuur. En hoewel de zomer het favoriete seizoen is van velen, zit er ook een groot nadeel aan: de muggen. Ze lijken altijd wel hun weg naar binnen te vinden en in de ochtend zit je onder de muggenbulten. Grote kans dat je ’s avonds altijd de lichten uitdoet om te voorkomen dat ze binnenkomen, maar wat blijkt? Dat heeft helemaal geen nut!

Nutteloos

Muggen zijn namelijk nachtdieren en vermijden lichte plekken juist omdat ze zich hier helemaal niet goed kunnen oriënteren. Daarom komen ze altijd op je af als je het licht uitdoet en in bed gaat liggen. Daarentegen komen die nare beestjes wel af op warmte, wat dan ook de enige reden is waarom ze soms rond een lamp vliegen.

Wat wél werkt

Daarentegen kwamen we eerder een middeltje tegen wat wél zou werken om muggen op afstand te houden. Als je deze ingrediënten mengt en op je lichaam smeert, zouden ze jou naar verluidt niet steken. Enne, het goedje is ook nog eens veiliger dan de meeste insectensprays.

Heeft een mug je toch te pakken gekregen en heb je een jeukende bult? No worries, hier lees je een geniale top om er binnen no-time weer vanaf te zijn.

Lees ook: Onthuld: Waarom muggen jou wel prikken, maar anderen niet

Bron: HLN, Beeld: Istock

Laatste nieuws

Zie ook