Liza Sips: “Drie weken na de bevalling paste ik mijn broeken weer”

In april beviel Liza Sips van haar zoontje Jonah. Nu is ze weer back in shape en vertelt ze hoe ze dat voor elkaar...

Lees ook

In april beviel Liza Sips van haar zoontje Jonah. Nu is ze weer back in shape en vertelt ze hoe ze dat voor elkaar heeft gekregen. Ook deelt Liza hoe de bevalling verliep, wat zij zelf omschrijft als een magische dag.

Magische dag

“De uitgerekende datum, 6 april, ging voorbij zonder dat er iets gebeurde. Ik brandde van nieuwsgierigheid, dacht: Van mij mag je nu écht komen. Vier dagen later begon het te rommelen en vanaf toen ging alles in een stroomversnelling. Ondanks dat ik veel horrorverhalen over de bevalling uit mijn omgeving kreeg te horen, ben ik er heel open in gegaan. Ik ben zeker geen tegenstander van een ruggenprik, maar persoonlijk wilde ik het, voor zover mogelijk, liever niet. Het werd een magische dag, mede ook omdat ik alles heel bewust heb meegekregen. Het voelde als iets oers,” zegt Liza. Ook laat ze weten dat de bevalling elf uur duurde.

Back in shape

Nu drie maanden na die magische dag is Liza alweer back in shape en dat komt volgens de actrice zelf voornamelijk omdat ze mazzel heeft. “Mijn mazzel is dat ik tijdens de zwangerschap niet zo veel aankwam. Daarbij geef ik borstvoeding, dat schijnt ook te helpen om back in shape te komen. Tijdens mijn zwangerschap heb ik negen maanden lang gegeten wat ik wilde. Veel gezonde dingen, maar als ik zin had in een patatje en daarna nog een stuk cheesecake , deed ik dat. Met het idee: ik krijg toch wel een buik, dus nu mag het, láát me even. Een week of drie na de bevalling paste ik mijn oude broeken weer. Het enige waar ik wel heel erg aan moet wennen, is dat ik altijd een blokjesbuik heb gehad. Als ik nu in de spiegel kijk, denk ik: Dat heeft er weleens anders uitgezien. Dat triggert me ook wel weer om langzaam weer te gaan sporten. Ik hoef niet met spoed terug naar mijn oude lichaam. Maar ik ben 25 en moet nog even mee, dus ik wil op een geven moment wel die kant weer op.”

Wil je meer lezen over Liza Sips en hoe zij het moederschap ervaart? Koop dan de nieuwe Grazia die vanaf vandaag in de winkels ligt.

Lees ook: Liza Sips maakte niet één, maar twee baby’s tijdens haar zwangerschap

Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook