Dit is de makkelijkste manier om fit te worden

Bij het woordje 'fit' denk je al snel aan super foods, urenlange trainingen in de sportschool en jaloersmakende selfies...

Lees ook

Bij het woordje ‘fit’ denk je al snel aan super foods, urenlange trainingen in de sportschool en jaloersmakende selfies op Instagram. Toch blijkt nu dat het helemaal niet zoveel tijd en moeite hoeft te kosten. Volgens een onderzoek word je namelijk alleen al fit door aan work-outs te denken! Klinkt dat niet als een droom?

Appeltje eitje

Aan het onderzoek deden zeven ‘doodnormale’ mensen mee. Zij deden een maand lang aan een mentale training genaamd ‘Mentale Beeldvorming’, zónder iets aan hun dagelijkse ritme te veranderen. Op de eerste dag van het onderzoek moesten deze deelnemers een test doen, namelijk zo hard mogelijk tegen een apparaat duwen met hun benen. Zo konden de onderzoekers hun spierkracht meten.

De rest van de maand hadden zij maar één simpele opdracht: dat specifieke moment vijf dagen per week 15 minuten lang nabootsen. Appeltje eitje, toch?

Resultaat

Aan het eind van de maand werd opnieuw de spierkracht van de deelnemers gemeten. En wat bleek? Deze was toch flink verbeterd en de spieren werden veel meer gebruikt. Om precies te zijn: 70% ten opzichte van een eerdere 50%.

Natuurlijk niet dé oplossing voor een gezond en summer proof lichaam, maar hé: alle beetjes helpen!

Lees ook: 8 Manieren om zonder al teveel moeite meer calorieën te verbranden

Bron: NSMBL, Beeld: Istock

Laatste nieuws

Zie ook