Adv: Onderzoek: Een mooie, gezonde lach maakt je gelukkiger en succesvoller

“You’re never fully dressed without a smile”, want een mooie glimlach is wat een vrouw onweerstaanbaar maakt. Maar...

Lees ook

“You’re never fully dressed without a smile”, want een mooie glimlach is wat een vrouw onweerstaanbaar maakt. Maar dat is niet het enige! Uit onderzoek van American Academy of Cosmetic Dentistry blijkt dat mensen met witte en gezonde tanden er niet alleen jonger uitzien, maar ook gelukkiger en aantrekkelijker zijn én ook nog eens meer succes boeken.

Succesvol

Een op de drie ondervraagden linkt witte tanden namelijk aan rijkdom en status. Bovendien denken zij ook sneller dat je hoog bent opgeleid als je een stralend witte lach kan voorleggen. Nóg meer motivatie nodig om je tanden extra goed te verzorgen? Uit de studie blijkt dat mensen met witte tanden er maar liefst vijf(!) jaar jonger uitzien en stijgt je aantrekkelijkheidsgehalte met 20 procent. Holy moly, geen wonder dus dat de celebs zoveel aandacht aan hun gebit besteden.

Maar ook voor jou geldt dat je je tanden goed moet blijven verzorgen. Niet alleen om bovengenoemde redenen, maar ook omdat de kans op tanderosie anders op de loer ligt. Dit wordt veroorzaakt doordat de zuren uit onze dagelijkse voeding in contact komen met onze tanden. Op den duur maakt het de glazuurlaag, die onze tanden beschermt, een stuk zachter met slijtage aan de tanden als gevolg.

Stappenplan

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen voor een Hollywood smile waar je vandaag nog mee kunt beginnen, zónder er een hoop geld voor neer te leggen. Je weet wat ze zeggen: “Een goed begin is het halve werk.” En dat begint bij de juiste tandpasta. De fluoride tandpasta’s van Proglasur geven niet alleen een schoon en fris mondgevoel, het helpt de sterkte van tandglazuur weer op te bouwen en te beschermen. Het resultaat? Een stralend witte lach!

Laatste nieuws

Zie ook