De 5 meest voorkomende seksproblemen die relatietherapeuten vaak horen

Hoe perfect sommige stellen zichzelf ook voordoen aan de buitenwereld; elk koppel heeft weleens problemen tussen de lake...

Lees ook

Hoe perfect sommige stellen zichzelf ook voordoen aan de buitenwereld; elk koppel heeft weleens problemen tussen de lakens. Verschillende vooraanstaande (relatie)therapeuten hebben aan SELF Magazine laten weten welke seksproblemen zij het meeste te horen krijgen, en wat daar de oplossing voor zou zijn. Herken jij jezelf in één of meerdere van deze problemen? Dan ben je dus zeker niet de enige!

Sexy time

1. “Ik ben er niet bij met m’n hoofd”

Vooral bij drukke vrouwen met een gezin of een drukke baan kan dit een veelvoorkomend probleem zijn. Probeer daarom je gedachtes aan de kant te zetten en je te focussen op het moment. Deze vorm van ontspanning heb je zeker nodig om je te kunnen focussen op de belangrijke dingen in het leven.

2. “Ik moet altijd het initiatief nemen”

Als er één van de twee constant het initiatief moet nemen, en dan ook vaak door de ander wordt afgewezen, kan dit als erg vervelend worden ervaren. Wees er open over tegen elkaar en spreek misschien af dat degene die zin heeft ook daadwerkelijk het initiatief neemt op dat moment.

3. “Er is nooit meer een voorspel”

Vooral bij de langere relaties, schiet het voorspel er regelmatig bij in. Dit is zonde, omdat het de kwaliteit van de seks behoorlijk kan verminderen als je niet goed opgewarmd bent. Wees daarom eerlijk naar elkaar toe wat jullie beiden fijn vinden en probeer daar rekening mee te houden.

4. “We hebben veel te weinig seks”

Dit komt ontzettend vaak voor, en dan vooral bij de lange relaties. Therapeuten horen niets anders. Het is allemaal gewoon geworden en er is weinig spannends meer aan. Probeer jullie seksleven daarom een flinke boost te geven door nieuwe dingen te proberen. Pak bijvoorbeeld het Kamasutra-boek erbij voor nieuwe standjes, koop een leuk speeltje of trek een leuk pakje aan.

5. “Mijn partner wil geen orale seks bij mij doen”

Je hoeft natuurlijk niets te doen wat je niet wilt, maar het hoeft niet ten koste te gaan van je seksleven. Praat er daarom goed over met elkaar, en misschien kunnen jullie tot een middenweg komen waar jullie allebei tevreden over zijn.

Lees ook: Dít is de reden dat je soms het gevoel hebt dat je moet plassen tijdens de seks

Bron: Self Magazine, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook