Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit zijn de betekenissen van jouw nachtmerries

Nachtmerries iedereen heeft ze wel eens, maar er zijn ook mensen die keer op keer dezelfde vervelende droom hebben. Maar...

Dit zijn de betekenissen van jouw nachtmerries

Nachtmerries iedereen heeft ze wel eens, maar er zijn ook mensen die keer op keer dezelfde vervelende droom hebben. Maar wat blijkt deze nachtmerries hebben een betekenis.

Psycholoog Dr. William Braun ziet veel terugkerende dingen in nachtmerries en zo heeft hij een betekenis kunnen geven aan deze dromen. Hij vertelt nu de betekenissen van vijf veelvoorkomende nachtmerries. Komen ze:

1. Achtervolgd worden

Als jij vaak de nachtmerrie hebt dat je achtervolgd wordt door iets of iemand betekent dat je zenuwachtig bent om geconfronteerd te worden met iets specifieks, en het kan een indicatie zijn dat je een groot probleem ontwijkt. Een verslaving of relatieproblemen zijn daar voorbeelden van, volgens psycholoog Dr. William Braun.

2. Naakt

Droom jij dat je openbaar in je blootje staat? Dan heeft dat alles te maken met schaamte.

3. Tanden vallen uit

Doodeng is de droom dat je tanden uitvallen, zo echt lijkt het. Volgens psycholoog Dr. William Braun staat deze droom symbool voor angst. Het komt vooral voor in belangrijke periodes in je leven. "Je kan het zien als twijfel over je eigen competenties, krachten en kunnen," zegt de psycholoog.

4. Black-out

We hebben het allemaal wel eens gehad. Terwijl je een toets zat te maken, wist je opeens helemaal niets meer. Wanneer jij droomt over zo'n black-out betekent dit dat je te kritisch bent voor jezelf.

5. Geen stem meer

Wanneer je in je droom wil praten, maar dit op de één of andere manier niet lukt kan dit in het echte leven twee betekenissen hebben. Of je voelt je genegeerd of je draagt een groot geheim bij je waar je niet over mag praten en dit wordt je te veel.

Lees ook: 15 Tekenen dat je verslaafd bent aan slapen

Bron: HLN Beeld: Istock