8 Geheimen van het werken in Disney World

We hebben het allemaal wel gezegd als klein meisje: "later als ik groot ben, word ik prinses." Dat kwam natuurlijk door...

Lees ook

We hebben het allemaal wel gezegd als klein meisje: “later als ik groot ben, word ik prinses.” Dat kwam natuurlijk door de vele Disney sprookjes, maar hoe is het echt om als volwassen te werken als Disneyprinses? Werknemers van Disney World verklappen dat nu en het is zeker geen pretje. Zo zijn er een aantal erg strenge regels waar je als Disney-medewerker aan moet voldoen .Daily Mail zocht het voor je uit, komen ze:

1. “Ik weet het niet”
Een Disney-medewerker mag nooit een vraag beantwoorden met: “Ik weet het niet.” Er wordt dus ook voor gezorgd dat dit nooit voorkomt. Elke medewerker moet speciale trainingen volgen om elke Disney-gerelateerde vraag te beantwoorden. Het is dus niet alleen een baan, maar ook een studie.

2. Karakter
Als je als Disney-karakter in het themapark werkt, mag je nooit, maar dan ook nóóit iets doen wat je karakter ook niet zou doen. Zo mag je niet praten met je eigen normale stem, moet je altijd op je postuur letten en ook hier moet je trainingen voor volgen.

3. Wijzen
Er zijn ook een aantal vreemde regels verbonden aan het werken bij Disney World. Zo mag je als werknemer nooit wijzen met maar één vinger. Het wijzen met maar één vinger kan in sommige culturen overkomen als onbeleefd en ook zou het niet duidelijk zijn voor kinderen.

4. Afval
Van elke medewerker wordt verwacht dat hij/zij afval oppakt wanneer zij dit zien liggen. Maar er is een speciale afval-regel. Zo mag je niet zomaar stoppen en voorover bukken om het afval op te pakken, maar moet je in een vloeiende beweging lopen en het afval oppakken. Ingewikkeld!

5. Auditie
Je moet auditie doen voor de baan van een karakter. Je zou denken dat het niet uitmaakt hoe je eruit ziet, want je zit toch in een pak, maar daar heb je het mis. Bij de audities, wordt naar alles gekeken of je wel de juiste lengte en figuur hebt, heb je dat niet? Dan kun je de baan op je buik schrijven.

6. Geheim
Aan de buitenwereld mag je niet laten weten welk Disney-figuur jij bent. Zo mogen de medewerkers ook geen gebruik maken van social media en moet je mobiel thuis blijven…

7. De Disney look
Elke werknemer moet voldoen aan de Disney look. Deze bestaat uit een aantal regels over hoe jij voor de dag moet verschijnen. Zo mogen de mannen geen lang haar hebben en moeten vrouwen hun haar in een scheiding hebben, ook mag je geen tatoeages of piercings hebben, maar de regels gaan nog veel verder dan dat. Zo staat er in het Disney look regelement zelfs beschreven hoe lang je nagels mogen zijn. My gawd!

8. Brillen
Heb jij wat slechtere ogen en draag je een bril? Dan komt er voor jou nog een Disney regelement bij, want zelfs jouw bril moet voldoen aan bepaalde regels en ook hoe jij de bril draagt is alvast voor je vastgelegd.

Woah! Nu is het toch niet meer zo leuk om als Disney prinses te werken…

Lees ook: Dit wist je nog niet over Disney

Bron: Daily Mail Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook