Real life: ‘Ik zit op Tinder om gratis etentjes te scoren’

Alice* (28) zit sinds een jaar op Tinder. Het vinden van de liefde van haar leven is één reden dat ze naar rechts swipet...

Lees ook

Alice* (28) zit sinds een jaar op Tinder. Het vinden van de liefde van haar leven is één reden dat ze naar rechts swipet. Gratis etentjes in fancy restaurants de andere.

Neanderthaler

“Volgens een vriendin heb ik de date-mentaliteit van een Neanderthaler: in plaats van in bed belanden en een hete nacht beleven, zie ik een date pas als geslaagd als ik er een maaltijd aan heb overgehouden. Ze heeft gelijk. Maar geef me eens ongelijk: als ik date met drie mannen en ik spreek twee keer in de week met ze af, heb ik een week lang gratis etentjes. Waar ik me deze handige, budgetproof way of life heb eigen gemaakt? Tinder, natuurlijk! Dating apps hebben de manier waarop we nieuwe mensen ontmoeten veranderd. En naar rechts swipen op de telefoon in je zak is by far de makkelijkste. Ik doe de marketing voor een beautymerk in de hoofdstad, dus de kans dat ik mannen op de werkvloer tegenkom is vrijwel nul. Iedereen om me heen is zo goed als gesetteld en woont samen. Niemand geeft meer die huisfeestjes zoals vroeger, waarbij je struikelt over de potentiële dates op weg naar de koelkast voor een biertje. Aangezien vorig jaar mijn relatie na vijf jaar stukliep, ben ik dus maar op Tinder gegaan. Ik ben daar mannen tegenkomen die rechtstreeks op een onenightstand afgingen en mannen die op zoek waren naar de liefde en een ‘ze leefden nog lang en gelukkig’-afloop. Ik vind het niet gênant om toe te geven dat ik me heb ingeschreven voor de gratis etentjes. Natuurlijk is dat niet mijn enige doel als ik op zondagavond aan het scrollen en swipen ben. Ik zou het leuk vinden om iemand tegen te komen, maar ik heb geen haast. En avondjes cocktails drinken en gezellig eten is de perfecte manier om de week door te komen, terwijl mijn vrienden hand in hand thuis op de bank zitten.”

Awkward

“Het valt mij op dat de wereld van het daten heel hoffelijk is. De meeste mannen staan erop te betalen tijdens de eerste date. Ik verdien zo’n vijfendertigduizend euro per jaar, prima, maar ik heb net een appartementje gekocht, dus iedere euro die ik kan uitsparen gaat rechtstreek naar een nieuwe badkamer. Als ik een berichtje krijg van een man in pak, moet ik eerlijk toegeven dat ik dan meestal wel reageer. Grote kans dat hij me mee zal nemen naar een plek die ik me anders never nooit zou kunnen veroorloven. En tuurlijk, ik denk niet standaard: Hier ga ik eens een heerlijke maaltijd uit slepen, maar getrakteerd worden is zeker een bonus. Als ik het even budgettechnisch wat rustiger aan wil doen, probeer ik in een week drie dates te plannen. Dat scheelt al een heleboel. Ik ontmoet leuke, nieuwe mensen, met de kans dat de ware ertussen zit. Enige puntje: ik zie mezelf niet eindigen met een man in pak. Ik ben meer van de creatieve types die van muziek en poëzie houden. Soms, als de rekening komt, voelt het een beetje awkward: geeft hij echt zo veel geld uit aan een vreemde, op een maandagavond? Maar dan denk ik: ze kiezen er zelf voor.”

Benieuwd naar het hele verhaal van Alice? Je leest het in de nieuwe Grazia die deze week in de winkels ligt.

Laatste nieuws

Zie ook