Onderzoek heeft aangetoond hoe je de seks spannend kunt houden in een lange relatie

Als je een relatie met iemand aangaat, hoop je natuurlijk ook dat de seks tussen jullie goed blijft op lange termijn. Je...

Lees ook

Als je een relatie met iemand aangaat, hoop je natuurlijk ook dat de seks tussen jullie goed blijft op lange termijn. Je zult het immers nog jaren met elkaar moeten doen, als het goed is! Onderzoek heeft nu aangetoond wat je moet doen om de seks in een lange relatie spannend te houden, en geloof ons: Dat wil je weten!

Communiceren

Uit een nieuw onderzoek dat is gepubliceerd in The Journal of Personality and Social Psychology blijkt dat het antwoord op deze vraag heel makkelijk is, omdat er slechts één oplossing voor is: Communicatie. Professor Gurit Birnbaum legt dit nader uit.

Gurit: “Koppels die buiten de slaapkamer om veel met elkaar praten en tijd en moeite in elkaar steken, zullen seksueel meer tot elkaar aangetrokken zijn. Door echt aandacht aan elkaar en de relatie te besteden, geef je elkaar het gevoel dat jullie relatie speciaal en uniek is. Jullie begrijpen elkaar door en door.” Uit het onderzoek blijkt dat de nieuwigheid en de spanning van een nieuwe relatie meer seksuele verlangens geven. Het is dan ook logisch dat vertrouwen en routine er bij een lange relatie voor kunnen zorgen dat deze seksuele triggers minder worden.

Vurig seksleven

Voor het onderzoek hebben twee onderzoekers drie experimenten gedaan waarbij 100 stellen zes weken lang een dagboek bijhielden. Elke dag werden deze koppels gevraagd naar hun seksuele verlangens en de mate waarop de aandacht tussen de partner aanwezig was. Hier is uitgekomen dat wanneer mannen en vrouwen dus inderdaad meer aandacht aan elkaar besteden, dat ze zich dan speciaal voelen en dat ze hun partner ook als beste maatje zien. En dat kan het vlammetje in het seksleven flink aanwakkeren!

Lees ook: Dit moet je NOOIT doen voor de seks

Bron: Elite Daily, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook