Dít is het beste moment om te gaan hardlopen

Ga jij regelmatig een rondje hardlopen? Grote kans dat je dat doet op het moment dat het je uitkomt! De een gaat het lie...

Lees ook

Ga jij regelmatig een rondje hardlopen? Grote kans dat je dat doet op het moment dat het je uitkomt! De een gaat het liefst ’s avonds in verband met werk en de ander juist ’s morgens vroeg. Maar nu blijkt dat hardlopen op een specifiek moment op de dag toch heel veel voordelen met zich meebrengt!

Het beste moment

Wat blijkt? Hardlopen in de avond is het allerbest! Zo vermindert het stress doordat je lichaam het stofje endorfine aanmaakt, waardoor je je gelukkiger voelt. Als je na een lange werkdag dus een stukje gaat hardlopen, kan het de stress van een lange werkdag verminderen en ervoor zorgen dat je je meer ontspannen voelt. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je makkelijker in slaap komt door je verlaagde bloeddruk en spierspanning na de work-out.

En dat is zeker nog niet alles! Je longfunctie zou naar verluidt ook 6% beter zijn als je ‘s avonds gaat hardlopen in plaats van ‘s ochtends en op dit moment ben je ook minder vatbaar voor blessures omdat je spieren in de ochtend stijver zijn. Tot slot is je stofwisseling dan helemaal op gang, waardoor je ook na het sporten nog calorieën blijft verbranden.

Genoeg redenen om vanavond je hardloopschoenen aan te trekken en een rondje te lopen, toch?

Lees ook: 5 Oefeningen die na één work-out al resultaat laten zien

Bron: NSMBL, Beeld: Istock

Laatste nieuws

Zie ook