Onthuld: Dit gebeurt er met sale-kleding die niet wordt verkocht

De sale is in volle gang, dus snelheid is geboden want op is op. Niet alle kleding wordt echter opgekocht door fanatieke...

Lees ook

De sale is in volle gang, dus snelheid is geboden want op is op. Niet alle kleding wordt echter opgekocht door fanatieke koopjesjagers. Heb je je ooit afgevraagd wat er eigenlijk met het overschot gebeurt? Wij hebben het antwoord!

Onderzoek

Uit onderzoek van Conclusr in opdracht van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) Nederland blijkt dat er jaarlijks zo’n 21,5 miljoen kledingstukken de kledingkasten niet halen. Een groot deel van deze kleding wordt tegen verlaagde prijs opgekocht door outlet winkels en een deel wordt geschonken aan goede doelen. But that’s not all. Zo’n 1,2 miljoen, voornamelijk duurdere, kledingstukken worden de oven ingeschoven. Hoewel de verbrande kleding slechts een klein deel is van het totaal, is het MVO niet tevreden met deze gang van zaken, omdat het verbrandingsproces schadelijk is voor het milieu én kost de productie van kleding veel geld. Volgens hen is het daarom een beter idee om de stoffen ongeverfd op voorraad te houden, waardoor ze in de kleur van het seizoen kunnen geverfd worden.

Enne, wist je dat van de resten kleding uiteindelijk vilt wordt gemaakt? Weer wat geleerd, zo op de maandagmiddag.

Lees ook: Zo shop je online met fijne korting

Bron: HLN, Beeld: iStockphoto

Laatste nieuws

Zie ook