Exclusief! Daniëlle van Aalderen: ‘De scheiding is zijn wake-upcall geweest’

Lange Frans liet vorige week in Libelle weten dat zijn ex Danielle van Aalderen hem heeft gered van drugs en alcohol. Ma...

Lees ook

Lange Frans liet vorige week in Libelle weten dat zijn ex Danielle van Aalderen hem heeft gered van drugs en alcohol. Maar hoe was deze periode voor haar?

Drank en drugs

“Er zijn veel mensen in de showbizzwereld die drugs gebruiken, Frans was echt niet de enige. Iedereen doet maar alsof het normaal is en alsof het erbij hoort. Ik vind het niet normaal. Als artiest kom je op plekken waar mensen feesten, maar je gaat nog altijd naar je werk en dan hoor je geen alcohol en drugs te gebruiken. Frans kon die verleidingen niet weerstaan en dat werd een steeds groter probleem. Ik was de enige die heel dicht bij hem stond en precies wist wat er speelde. Door zijn bekendheid had iedereen er een mening over. De een vond het verschrikkelijk en de ander zei dat het allemaal wel meeviel. Maar het viel niet mee, zijn werk en dagelijks leven leden eronder en het drugsgebruik ging zijn tol eisen.”

Wake-upcall

“Ik denk dat ik, als ik dat niet had meegemaakt, was blijven hopen op verbetering. Ik ben heel realistisch en weet hoe dat soort problemen in elkaar steken. Ik trok het gewoon niet meer. Voordat ik de scheiding had aangevraagd waren er periodes waarin het een tijdje goed ging, maar er kwam altijd weer een terugval… De scheiding is zijn wake-upcall geweest”

Benieuwd naar het hele interview? Je leest het in de nieuwe Grazia die vanaf morgen in de winkel ligt.

Tekst: Annemieke Riesebos, Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook