Fitness-model bewijst dat de weegschaal niet belangrijk is

Fitness-model en blogger Kelsey Wells heeft met haar foto's op Instagram heel wat tongen losgemaakt. Ze bewijst namelijk...

Lees ook

Fitness-model en blogger Kelsey Wells heeft met haar foto’s op Instagram heel wat tongen losgemaakt. Ze bewijst namelijk dat de weegschaal niet belangrijk is als je een mooier lichaam wilt.

Gewicht

Kelsey heeft een half jaar lang gesport volgens het trainingsschema van Kayla Itsines. Het resultaat is prachtig, maar de boodschap die het model erbij zet is misschien nog wel mooier. Op de foto voor ze begon met trainen woog ze bijna net zoveel als op de foto na wekenlang trainen, terwijl ze er zichtbaar strakker uitziet. Bij de foto schrijft ze: “Weg met die weegschaal! Het is tijd voor een andere en aangenamere manier om je doelen te bereiken. Stop alsjeblieft allemaal metéén met het kijken naar dat nummertje op de weegschaal. Stop met denken dat je doel uit je gewicht moet bestaan, en stop met je gewicht je zelfvertrouwen te laten bepalen!”

Kilootje meer of minder

Ze gaat verder: “Ik deed het vroeger ook, maar voor degenen die dat nu nog doen: luister dan alsjeblieft naar me. Nu weeg ik 63 kilo, maar toen ik net aan het trainingsschema begon, 8 weken na mijn bevalling, woog ik 65 kilo. Ik besloot dat 55 kilo mijn doel werd. Na maanden trainen en borstvoeding geven paste ik weer in de kleinste maat broeken, maar weet je wat het gekke was? Daarna ben ik 8 kilo aangekomen, maar zie ik er beter uit dan ooit!”

Gezonder

Ze wil graag nog even een duidelijk statement maken. “Godzijdank heb ik eindelijk geleerd dat ik mijn vorderingen niet moet meten met mijn gewicht, maar met kracht, vermogen, uithoudingsvermogen, gezondheid en geluk. In plaats van wegen kun je beter foto’s en video’s van jezelf maken en een record proberen te behalen met push-ups. Ik heb nooit meer spieren en minder vet gehad dan ik nu heb. Ik ben nooit zo gezond geweest als ik nu ben. Ik zit beter in m’n vel dan ooit en ik kan het iedereen aanraden.” Bekijk haar foto’s hieronder.

Lees ook: Vrouw onherkenbaar na extreem gewichtsverlies

Bron: Instagram, Beeld: Instagram, iStock

Laatste nieuws

Zie ook