Toen & Nu: Jody Bernal

Jody Bernal brak in 2000 door met zijn swingende zomerhit Que Si, Que No. Iedereen hing op dat moment aan zijn lippen, m...

Lees ook

Jody Bernal brak in 2000 door met zijn swingende zomerhit Que Si, Que No. Iedereen hing op dat moment aan zijn lippen, maar wat doet de zanger nu, 16 jaar later, eigenlijk? We gingen op onderzoek uit.

Que si

Jody Bernal is geboren in Colombia, maar werd door een Nederlands gezin geadopteerd toen hij drie maanden oud was. Zijn carrière begon in Delft, waar hij lid werd van een jongenskoor met de naam Buddy’s. In 1999 bracht hij een bezoek aan zijn biologische familie in Colombia en kreeg hij bij vertrek een cd van hen mee met het originele nummer Que si, Que no erop. Vervolgens schreef hij zijn eigen versie van het nummer en liet zijn versie horen bij de talentenjacht Your Big Break op RTL 4. Zijn grote doorbraak was het zeker, want zijn nummer behaalde al snel een nummer 1-plaats in de Nederlandse en Belgische hitlijsten. De single was 15 weken lang de best verkochte single in Nederland, en dat record is tot op de dag van vandaag nog niet verbroken.

Que no

Twee jaar later begon Jody’s populariteit af te nemen. In 2006 maakte hij een comeback in het televisieprogramma Sterren dansen op het ijs. Hoewel hij niet won, kreeg hij wel een contract aangeboden bij Holiday on ice en schaatste hij mee met hun fantasy-show. In 2013 nam hij zelf plaats in de jury van Sterren dansen op het ijs. Verder deed hij nog mee aan allerlei andere televisieprogramma’s zoals Ranking The Stars en had hij een rolletje in de film New Kids Turbo. Tegenwoordig is hij dj, producer én vlogger. Vervelen zal hij zich dus zeker niet! Ook kreeg hij in mei een dochtertje, Olivia.

Benieuwd hoe hij er nu uitziet? Bekijk zijn foto’s hieronder.

Lees ook: Jody Bernal is vader geworden

Toen

Nu

Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook