Waarom beautybloggers ineens allemaal mayonaise in hun haar smeren

Dat je de gekste huis-, tuin- en keukenmiddeltjes kunt gebruiken in je beautyroutine, wordt steeds duidelijker...

Lees ook

Dat je de gekste huis-, tuin- en keukenmiddeltjes kunt gebruiken in je beautyroutine, wordt steeds duidelijker. Van uien op je wenkbrauwen smeren en knoflook als gezichtsverzorging tot bepaalde kruiden om gele vlekken van je tanden te verwijderen. En nu hebben de beautybloggers weer een nieuwe hype uitgevonden op beautygebied: mayo in je haar.

Geluk bij een ongeluk

Heb jij ook zo’n last van droog haar? Dan is mayonaise volgens Farah Dhukai hét wondermiddel. Volgens de Amerikaanse beautyblogger zou de saus beschadigd haar namelijk optimaal hydrateren.

Waarschijnlijk vraag je je af: hoe is ze daar in hemelsnaam achter gekomen? Heel simpel: per ongeluk. Farah gebruikte in een eerder filmpje een sandwich als hulpmiddel bij het contouren van haar gezicht. Toen ze iets te enthousiast bezig was, kwam de mayonaise die ertussen zat op haar lange lokken terecht en merkte ze dat het niet eens zo verkeerd was.

Mayo-masker

In een van haar recente Instagram-filmpjes legt Farah uit hoe het werkt. Voor het haarmasker moet je de vettigste variant uit het schap kiezen en deze in je haar smeren. Vervolgens laat je het goedje een half uur intrekken, spoel je het zorgvuldig uit met shampoo en klaar is kees.

Maar let op! De beautyblogger laat haar volgers wel weten dat je goed moet kijken naar het type haar dat je hebt. Als je bijvoorbeeld snel last hebt van vettig haar, kun je het beter alleen in je punten smeren. Mensen met ‘gewoon’ haar kunnen de hack volgens Farah eens per maand gebruiken en mensen die last hebben van droog haar twee keer per maand.

Ga jij het testen? Bekijk dan eerst even het onderstaande filmpje:

Lees ook: De make-up-trend waar alle beautybloggers bij zweren

Bron: Nieuwsblad, Beeld: Instagram,

Laatste nieuws

Zie ook