Adv: Tof! O’Neill Footwear lanceert palmlerenslippers

Mode die goed voor onze planeet is, daar houden we van! Extra tof dus dat O'Neill, één van 's werelds grootste surfmerke...

Lees ook

Mode die goed voor onze planeet is, daar houden we van! Extra tof dus dat O’Neill, één van ’s werelds grootste surfmerken, de allereerste slippers heeft gelanceerd die uit palmleer bestaan.

O’Neill Footwear x Tjeerd Veenhoven

Bij het horen van de naam ‘Arecapalm’ gaat er waarschijnlijk niet meteen een belletje rinkelen. Dit is een palmboom die voorkomt in het zuidelijke deel van India. Jaarlijks verliest-ie zo’n 80 miljoen bladeren, waar nooit iets mee gedaan wordt. Best zonde, niet waar? Gelukkig was daar O’Neill die er wél wat mee besloot te doen.

O’Neill Footwear heeft de handen ineen geslagen met Tjeerd Veenhoven, een getalenteerde productontwerper die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van duurzame materialen. Voor het Tree of Life-project heeft hij onderzocht hoe palmbladeren gebruikt kunnen worden voor schoenen. Na vier jaar kreeg hij het voor elkaar om de bladeren in palmlaminaat te transformeren.

These slippers are made for walking…

O’Neill zou O’Neill niet zijn als ze met deze kennis niet de favoriete schoenen van surfers in een nieuw jasje zouden steken: de eerste palmleren slippers. Er zijn twee soorten voor vrouwen op de markt gebracht: de ‘Chelsea’ heeft een teenbandje en de ‘Sophie’ is een sandaal met gekruiste banden. De basis van het hippe schoeisel is gemaakt van palmbladeren, gecombineerd met natuurlijk gelooid leer of plantaardig gelooid leer. Voor de stevigheid ondersteunt een suède bandje het geheel. Omdat palmbladeren een natuurproduct zijn, is ieder paar uniek met andere kenmerken of net een andere kleur. Dat betekent: niemand die op exact dezelfde slippers als jij loopt!

Tree of Life

Behalve dat de kersverse stappers uit de koker van O’Neill de ultieme slippers voor surfers zijn, is er nóg een reden om deze pareltjes aan je voeten te dragen. Het Tree of Life-project is namelijk niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor haar bewoners. De palmbladeren worden verzameld door lokale Indiase werknemers. Hier krijgen ze voor betaald, waardoor hun leven verbetert.

Je koopt ze voor €79,95 bij geselecteerde retailers.

Laatste nieuws

Zie ook