Bizar: Meisje eindigt na tandartsbezoek met haaientanden

Een bezoek aan de tandarts is nooit leuk. Zeker niet na de horrorverhalen die je regelmatig hoort, zo werd er laatst nog...

Lees ook

Een bezoek aan de tandarts is nooit leuk. Zeker niet na de horrorverhalen die je regelmatig hoort, zo werd er laatst nog een vrouw blind na een blunder van haar tandarts. ‘Maar dat overkomt mij toch niet’, denk je dan. Think again

Sharkie

De 21-jarige Lauren Field heeft al problemen met haar tandarts sinds ze 10 jaar oud was. Er groeide als kind een tand in haar tandvlees, die haar tandarts weigerde weg te halen. Volgens hem zou de melktand er vanzelf uitvallen. Dan was het probleem opgelost, zei hij. Simpel. Maar dat liep helemaal anders.

Lauren kreeg er een volwassen tand voor terug, op dezelfde plek in haar tandvlees. Een haaientand, zoals ze het noemen, omdat die tanden achter elkaar groeien. Het deed niet alleen pijn, maar Lauren werd ook jarenlang gepest. “Mijn zelfvertrouwen was verdwenen.”

Acht jaar lang

Pas toen ze achttien jaar was en meerdere tandartsen had bezocht, werd ze doorverwezen naar een specialist. “Als mijn tandarts meteen actie had ondernomen en de melktand weg had gehaald, was het nooit zo ver gekomen”, vertelt ze emotioneel. “Om dit als volwassene mee te maken is een trauma. Ik moet met een beugel sollicitatiegesprekken doen, niemand neemt me serieus.

Nu de tand eindelijk verwijderd is voelt Lauren zich stukken beter, maar is nog steeds boos op de tandarts die haar jarenlang met een haaientand liet rondlopen. Ze besloot dan ook om hem voor de rechter te slepen en kreeg een bedrag van ruim 10.000 pond.

Lees ook: 15 Dingen die alleen mensen die een beugel gehad hebben herkennen

Laurens tanden toen & nu:

Bron: DailyMail Beeld: DailyMail, Istock

Laatste nieuws

Zie ook