Kamaliya: ‘Het maakt toch niet uit met wie je naar bed gaat, iedereen heeft recht op geluk!’

Dé ster uit de realityshow Meet the Russians presenteerde onlangs haar single Timeless. Afgelopen weekend vloog ze...

Lees ook

Dé ster uit de realityshow Meet the Russians presenteerde onlangs haar single Timeless. Afgelopen weekend vloog ze speciaal voor de Canal Parade naar Nederland en vaarde ze -en Grazia mocht mee!- mee over de Amsterdamse grachten. Grazia sprak met Kamaliya.

Freedom Princess

Tijdens de Euro Pride schitterde Kamaliya op haar eigen boot: de Freedom Princess. Hij is blauw aan de ene kant en rood aan de andere. Ertussen liep een brug en daarop stond Kamaliya in een fantastische goudkleurige outfit. “De twee kleuren van de boot staan voor oost en west. Ik kom uit Oekraïne, wij wonen in de hoofdstad Kiev. Daar worden homoseksuelen in elkaar geslagen, om niks in de gevangenis gegooid, met stenen bekogeld en vermoord en de politie en regering doen er niks aan om dat te stoppen”, vertelt ze. “De gay community in het oosten verdient hetzelfde leven als in het westen. Het maakt toch niet uit met wie je naar bed gaat, iedereen heeft recht op geluk! Daarom zet ik me in voor de LGBT-gemeenschap, waar ik ook ben.”

Fabulous

Wat meteen opviel? Kamaliya is 39 maar nog steeds fabulous! “Het scheelt dat ik me voel alsof ik twintig ben. En er ook niet oud uitzie inderdaad! Mijn uiterlijk is een combinatie van goede genen en hard werken. Ik sport veel; ik doe aan zwemmen, paardrijden en streetdance. En ik verzorg mezelf goed: ik neem vaak een gezichtsbehandeling, peeling of maskertje, ga regelmatig naar de sauna en laat me dan masseren. Je ziet me nu in vol ornaat, maar ik maak me heus niet iedere dag zo uitgebreid op, daar heb ik helemaal geen tijd voor. Ik draag thuis bijna geen make-up, alleen BB-cream, wenkbrauwpotlood, mascara en lipstick of -gloss, dat is toch bijna niets?”

Dromen bestaat

Kamaliya leidt een droomleven, maar heeft heus nog wel wat dromen over. “Zolang als ik me kan herinneren, wil ik zangeres en actrice worden. En het is gelukt! Een andere droom die ik had als kind was een eigen kamer. Mijn vader was militair piloot, wij verhuisden iedere paar jaar naar een andere basis. En we sliepen in militaire barakken. Toen ik zestien was, hadden we een eigen flat en kreeg ik voor het eerst mijn eigen kamer. En moet je me nu zien, ik heb wel meer dan vijftig kamers! Wij hebben huizen in Kiev, Londen, Dubai, Moskou, Spanje, Karachi en de Kaaimaneilanden. En als het in Nederland goed gaat met mijn carrière, dan kopen we hier ook iets. Dus er blijft altijd wat te dromen over…”

Het hele interview lees je in de Grazia die nu in de winkel ligt!

Fotografie: IBIZA Xperience Events & PR, Anouk Brinkman

Laatste nieuws

Zie ook