Blake Lively: ‘Het is zwaar om zwanger te zijn in de zomer’

Ze heeft momenteel twee nieuwe films in de bioscoop: Café Society en The Shallows. En Blake Lively had ook nog even...

Lees ook

Ze heeft momenteel twee nieuwe films in de bioscoop: Café Society en The Shallows. En Blake Lively had ook nog even tijd om Grazia te woord te staan.

Prioriteit

Blake Lively (28) is niet het soort actrice dat mooie pr-praatjes ophangt of voorgeprogrammeerde antwoorden geeft, dus als je haar de vraag stelt hoe haar tweede zwangerschap verloopt, zegt ze heel eerlijk: “Het is zwaar om zwanger te zijn in de zomer! Ook heb ik een hoop last van vreetbuien, ik eet echt alles: zoet én zout. Dit is misschien niet het sociaal wenselijke antwoord dat mensen willen horen, je mag niet klagen, maar het is wel de waarheid.”

Het moederschap heeft haar werkspirit echter niet veranderd. “Het enige wat is veranderd, is dat ik vaak te laat kom bij interviews. Niet omdat ik ineens een diva ben, maar omdat mijn dochter zich nu eenmaal niet aan die strakke werkschema’s houdt. Maar ik heb ook weer het geluk dat ik tussen mijn werkzaamheden door naar mijn kind kan, dat is echt een cadeautje”, vertelt ze. “Mensen vragen vaak of mijn prioriteiten dan niet veranderd zijn? Dan zeg ik: ‘Eigenlijk niet, want familie kwam bij mij altijd al op de eerste plaats’. Maar een stapje terug heb ik zeker niet gedaan, want ik heb het afgelopen jaar drie films gedraaid. Wel ben ik bewuster gaan kiezen. Voordat ik nu ergens ja tegen zeg, denk ik eerst: Is dit het waard om mijn familie voor naar de andere kant van de wereld te slepen? Dat is de perfecte graadmeter.”

Theekransje

Blake, die in oktober uitgerekend is, heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze graag een groot gezin wil. “We zijn nu officieel fokkers”, grapte ze in NBC’s Today Show. Ze vertelt aan Grazia: “Ik kom uit een zeer hechte familie en liep altijd al te moederen over mijn neefjes en nichtjes. Ik grap altijd dat ze later een hoop therapie nodig hebben, omdat ik hen steeds vertel dat ik hun échte moeder ben. Dat ik zelf op een dag een gezin wilde, was voor mij van jongs af aan al een vanzelfsprekendheid.” Samen met acteur Ryan Reynolds, met wie ze in 2012 in het geheim trouwde, vormt ze het perfecte plaatje. Hij is zo’n type man dat rondhangt met haar vriendinnen, verklapt ze. “Als mijn girls langskomen, dan zoekt hij altijd een reden om erbij te zijn. ‘Ik maak alleen maar een kopje koffie’, zegt hij dan, maar vervolgens blijft-ie nog drie kwartier ouwehoeren. Ik hou daar wel van, alle mannen in mijn leven zijn types die goed met vrouwen kunnen omgaan.”

Het hele interview met Blake lees je in de nieuwe Grazia die vanaf morgen in de winkel ligt.

Lees ook: Blake Lively deelt zeldzame video van James

Tekst: Jill Waas, Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook