Schokkend nieuws over het hergebruiken van waterflesjes

Even snel je waterflesje vullen? Grote kans dat jij dat ook geregeld doet. Maar of dat zo’n goed idee is… dat is een twe...

Lees ook

Even snel je waterflesje vullen? Grote kans dat jij dat ook geregeld doet. Maar of dat zo’n goed idee is… dat is een tweede.

Bacteriën

Treadmillreviews onderzocht één week lang waterflesjes die werden hergebruikt door atleten. Wat blijkt? Het meest vuile flesje bevatte ruim 900.000(!) verschillende bacteriën, wat meer is dan er gemiddeld op een wc-bril aanwezig zijn. Daar stopt het niet, want zo’n 60 procent van die aanwezige bacteriën kunnen je ziek maken. Bij elke slok die je neemt, blijven er namelijk bacteriën uit het speeksel achter en hoe meer je uit die fles drinkt, hoe meer bacteriën zich er zullen nestelen.

Volgens de onderzoekers kun je een waterfles wel hergebruiken, mits je ‘m iedere dag goed wast met water en zeep. Ook geven zij als advies om liever voor een (metalen) drinkfles te kiezen. Dit omdat zij ervoor gemaakt zijn om gewassen te worden én omdat bacteriën zich niet gemakkelijk op metalen flessen nestelen.

Lees ook: 9x Levensveranderende huishoudtips die jij nog niet kende

Bron: HLN, Treadmillreviews, Beeld: iStockphoto

Laatste nieuws

Zie ook