Onthuld: De beste oefening voor AL je buikspieren

Ooit afgevraagd wat nou eigenlijk de allerbeste work-out is voor rock hard abs? Physical Therapy zocht het uit...

Lees ook

Ooit afgevraagd wat nou eigenlijk de allerbeste work-out is voor rock hard abs? Physical Therapy zocht het uit en onthulde de beste én meest efficiënte manier om AL je buikspieren te trainen.

Onderzoek

Tijdens het onderzoek werden er elektrodes geplaatst op de buikspieren van de deelnemers om de spieractiviteit te meten. De deelnemers moesten 10 verschillende soorten buikspieroefeningen doen, waaronder crunches, standaard sit-ups, oefeningen op een fitnessbal en verschillende varianten van ‘de plank’. Uit het onderzoek blijkt dat de beste oefening voor je hele core… *tromgeroffel… ‘de plank’ is in een buikligging met je benen omhoog op een fitnessbal, in plaats van met je voeten op de grond. Terwijl je benen balanceren op de bal, train ook meteen je billen en bovenbenen door afwisselend elk been op te tillen. Over win-win gesproken.

Oefeningen

Als je bepaalde delen van je buikspieren extra wilt trainen raden de onderzoekers je verschillende oefeningen aan. Als je meer gefocust bent op de bovenste en onderste buikspieren, zijn crunches en sit-ups the way to go. Als je je lovehandles echter wilt aanpakken kun je beter kiezen voor de planken op een fitnessbal óf voor zijwaartse crunches op een fitnessbal.

Lees ook: 5 Oefeningen die na één work-out al resultaat laten zien

Bron: Womens Health, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook