Moeder laat de waarheid achter een keizersnede zien

"Oh een keizersnede? Dus je bent niet écht bevallen? Vast fijn om het op de makkelijke manier gedaan te hebben", is een...

Lees ook

“Oh een keizersnede? Dus je bent niet écht bevallen? Vast fijn om het op de makkelijke manier gedaan te hebben”, is een reactie die Raye vaak hoort, maar volgens haar absoluut niet waar is. En die gedachtegang moet voor eens en voor altijd verdwijnen.

‘Makkelijk’

Moeder Raye beviel onlangs van haar eerste kind en vind het erg dat iedereen denkt dat ze het maar ‘makkelijk’ heeft gehad. Na weeën van 38 uur werd besloten dat ze met spoed een keizersnede moest ondergaan omdat het hartje van haar baby stopte met kloppen. Als je het haar vraagt was er niks ‘makkelijk’ aan haar bevalling. Samen met foto’s van haar littekens maakt ze dit duidelijk in een Facebook bericht, die binnen no-time viral is gegaan.

Badass moeders

“Dit is het meest pijnlijke wat ik in mijn leven heb meegemaakt. Ik hoor nu bij een clubje badass moeders met een litteken waarmee ik kan bewijzen dat er een baby uit mijn lichaam is gesneden en dit nog kan navertellen”, schrijft ze. “Een krijsende baby uit je buik getrokken krijgen terwijl je vet, spieren en organen uit elkaar getrokken worden (en naast je op een tafel gelegd worden, zodat ze bij het kind kunnen) is een heel andere ervaring dan ik van de geboorte van mijn zoon had verwacht.”

F*ck you

“Je gebruikt je core spieren voor letterlijk alles. Zelfs als je wil zitten. Stel je eens voor dat je ze niet kunt gebruiken, omdat ze letterlijk uit elkaar getrokken zijn en dat zeker zes weken niet beter zal worden. Toen de zuster voor het eerst zei dat ik moest proberen uit bed te komen en die stekende pijn van een lichaam die uit elkaar gesneden is en weer aan elkaar genaaid is voelde, realiseerde ik me pas wat de ironie is van mensen die zeggen dat ‘het de makkelijke manier’ is. Dus fuck you.” Het hele bericht lees je hieronder.

Ze hoopt hiermee duidelijk te maken dat een keizersnede voor veel vrouwen de enige optie is en niet iets wat ze uit gemak maar besluiten. Volgens haar is niet alleen de napijn, maar ook de emotionele shock die je krijgt als je geboorteplan heel anders loopt dan verwacht, erg heftig.

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook