De beste tijd om je benen te scheren

Op een zonnige dag als vandaag is het toch wel echt een must om mooie gladde benen onder je jurkje of shorts te hebben....

Lees ook

Op een zonnige dag als vandaag is het toch wel echt een must om mooie gladde benen onder je jurkje of shorts te hebben. Maar scheren is en blijft altijd een hele klus. En dan is alles een dag later ook nog eens terug gegroeid; kun je weer opnieuw beginnen. Tenzij…

De truc

Die stoppels die binnen de kortste keren weer verschijnen willen we zo lang mogelijk vermijden. Je kunt extremere maatregelen nemen en overgaan op harsen en waxen, maar er is ook een veel makkelijker trucje om ervoor te zorgen dat je benen langer glad blijven. Dit heeft alles te maken met het tijdsstip waarop jij het mesje over je benen haalt.

Uit onderzoek is gebleken dat als je je net voordat je naar bed gaat scheert, de stoppels langer wegblijven. Als je net wakker bent zijn je benen namelijk ietwat opgezwollen omdat ze de hele avond onder een warme deken hebben gelegen. Hierdoor kom je met het mesje niet goed tegen je huid aan. En ja, dan heb je dus eigenlijk nooit écht gladde benen.

Daar komt bij dat je ’s ochtends vaak minder tijd hebt om uitgebreid te scheren, waardoor je het vaak net niet helemaal goed doet. ‘S avonds heb je alle tijd om jezelf onder handen te nemen.

Vanavond proberen?

Lees ook: Vanaf nu heb je nóóit meer rode bultjes na het scheren

Bron: HLN Beeld: Istock

Laatste nieuws

Zie ook