De echte reden dat Bridget Jones slanker is in de nieuwe film

Bridget is back! Het is alweer 11 jaar geleden dat Bridget Jones: The Edge of Reason, het vervolg van het...

Bridget is back! Het is alweer 11 jaar geleden dat Bridget Jones: The Edge of Reason, het vervolg van het alom geprezen Bridget Jones’s Diary, was te zien op het witte doek. En nu is de derde film uit de reeks, Bridget Jones’s Baby, in de maak. Opvallend is dat óók Bridget meegaat met de tijd en haar vertrouwde papieren dagboekje verruilt voor een iPad. Maar dat is niet de enige verandering die te zien is in de film.

Ideaal leven

In Bridget Jones 3 kruipt Renée Zellweger weer in de huid van, hoe kan het ook anders, Bridget Jones. De blondine is in de nieuwe film niet meer volslank, zoals we haar kennen; ze is heel wat kilo’s kwijt. Dat heeft filmmaakster Sharon Maguire niet zonder reden gedaan, zo vertelt Renée in een interview met The Daily Telegraph.

“We willen hiermee benadrukken dat Bridgets streefgewicht niet meteen gelijk staat aan een perfect leven.” Zo willen ze met de film tegen het Hollywood ideaal van de slanke vrouw met het perfecte leventje ingaan. Daarom struggelt Bridget nog steeds met dezelfde problemen. “We willen allemaal wel iets veranderen aan ons lichaam om te voldoen aan dat ideaalbeeld dat we in ons hoofd hebben. Zelf vind ik het ook leuk en vooral herkenbaar dat we een leven lang ergens naar streven zonder het ook effectief te bereiken,” aldus Zellweger.

Lees ook: Renée Zellweger gaat steeds minder op zichzelf lijken

Beeld: Getty, Bron: The Daily Telegraph

Laatste nieuws