Waarom je nooit moet vragen om een schijfje citroen in je drankje

Met temperaturen als deze, staat een terrasje pakken hoog op de to do-list. Wijntjes, gin-tonics of gewoon een ijskoud c...

Lees ook

Met temperaturen als deze, staat een terrasje pakken hoog op de to do-list. Wijntjes, gin-tonics of gewoon een ijskoud colaatje met citroen drinken en mensen kijken; sounds like a plan. Maar er is tijdens je terrasbezoek één ding waar je heel goed rekening mee moet houden.

Onhygiënisch

Voortaan toch maar twee keer nadenken voor je een schijfje citroen, ofwel de finishing touch, aan je drankje toevoegt. Uit onderzoek dat gepubliceerd is in the Journal of Environmental Health, blijkt dat bijna 70 procent niet alleen ontzettend onhygiënisch is, maar ook nog eens allemaal ziektes kan veroorzaken. Tijdens het onderzoek werden 43 restaurants bezocht en werd het vruchtvlees en de schil van 76 citroenen onder de loep genomen. De citroenschijfjes werden meteen na het serveren van het glas afgehaald. Op en in de vrucht zaten bacteriën afkomstig van de handen van het keukenpersoneel en/of de bedieningsmedewerkers. Volgens onderzoekers hadden zij eerder rauw vlees of andere producten aangeraakt.

Ook andere onderzoeken naar citroenschijfjes wezen erop dat de helft van de schijfjes besmet was met resten van menselijke uitwerpselen. Darmbacteriën, huidcellen, E.coli, stafylokokken en zelfs candida, een schimmel die normaal alleen in de vagina voorkomt, werden aangetroffen. Aiii voortaan dan geen citroen meer? Een gewaarschuwd mens telt voor twee…

Lees ook: Waarom iedereen citroenen invriest

Bron: Metro, Welingelichte kringen

Laatste nieuws

Zie ook