Halina Reijn maakt zich zorgen om haar zwangere bff Carice van Houten

Halina Reijn was euforisch toen ze hoorde dat haar hartsvriendin Carice van Houten zwanger was van Guy Pearce. "Ik...

Lees ook

Halina Reijn was euforisch toen ze hoorde dat haar hartsvriendin Carice van Houten zwanger was van Guy Pearce. “Ik wist dat zij het graag wilde, ook met een partner en alles kloppend. We waren beiden extatisch van geluk”, vertelde Halina vrijdagavond in Linda’s Zomerweek.

Grote zorgen

Maar naast dat gelukkig is er ook een mindere kant aan de zwangerschap van Carice voor Halina. Zij maakt zich namelijk zorgen dat de vriendschap niet meer hetzelfde zal zijn nadat de baby is geboren. “Heel eventjes kwam er een moment dat ik dacht ‘oh, maar raken we elkaar dan niet kwijt?’ Zij krijgt een ander leven. Maar ik heb het ook met andere vriendinnen wel meegemaakt. Dat trekt ook weer heel snel bij, vind ik. Ik had het erger verwacht. Maar Carice is mijn soulmate, ze is meer dan een vriendin. Mijn mannetje ook.”

Kinderwens

Naast het feit dat Carice een heel ander leven krijgt, is het voor Halina ook moeilijk dat zij nog geen kinderen heeft en die wel dolgraag zou willen. “Het is heel stom en egoïstisch misschien, maar ik heb wel gedacht: oh nee, ben ik nu dan de allerlaatste van mijn generatie die dat dan niet heeft? Die gevoelens had ik. Maar heel snel veranderde dat in pure vreugde en ook zorgen om alle dingen die erbij komen kijken. Dat heeft alles te maken met hoe close we zijn, ik raakte heel betrokken bij alles wat Carice nu meemaakt. Ik was eigenlijk al heel snel alleen nog maar bezig met de dagelijkse beslommeringen rondom dat proces. Het kind groeit op in een grotere groep dan alleen het gezinnetje en ik hoop dat ik ook in het leven van dit kind een rol mag spelen.”

Lees ook: Zwangere Carice bezorgd om baby

Bron + Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook