Halina Reijn onder vuur

Dat Halina Reijn niet op haar mondje is gevallen, blijkt wel uit haar nieuwe column in het AD. Daar heeft ze een ho...

Lees ook

Dat Halina Reijn niet op haar mondje is gevallen, blijkt wel uit haar nieuwe column in het AD. Daar heeft ze een hoop woedende mensen mee op de hals gehaald.

Column

In haar column vertelde Halina over de dag dat ze op vakantie ging en ze werd aangestaard door een moeder met haar dochter. De manier waarop ze het duo beschrijft, is echter niet zo fraai. “’Kun je het zien?’ Geschrokken wendt de mollige vrouw haar blik af. Meewarig schud ik mijn hoofd. Beschaamd kijkt ze naar haar even dikke dochter in korte broek die nu angstig naar de grond kijkt”, aldus Halina. Eenmaal in het vliegtuig houdt het gestaar niet op en Halina is er niet over te spreken. Waar de brunette zich ook aan ergert, is dat ze voor een vakantiebestemming had gekozen waar – naar eigen zeggen – weinig Nederlanders naar toe gaan. “Jammer dat ik geen boerka heb ingepakt”, schrijft ze.

BN’ers

Niet alle lezers zijn te spreken over Halina’s woordkeuze (lees: amoeben, zeekoeien) in de column, vooral omdat zij vinden dat ze zelf voor het leven als Bekende Nederlander heeft gekozen. Halina heeft inmiddels gereageerd op alle commotie rondom haar column. “Lieve mensen, niets dan knipogen, lichtheid en ironie bedoel ik de wereld in te slingeren. Jammer als anders is opgevat.”

Beeld: Twitter, ANP

Laatste nieuws

Zie ook