De gevaarlijke fout die bijna iedereen met een zonnebril maakt

De zomer in Nederland is eindelijk in volle gang en de jurkjes, rokjes en shorts kunnen nog even in je kast blijven hang...

Lees ook

De zomer in Nederland is eindelijk in volle gang en de jurkjes, rokjes en shorts kunnen nog even in je kast blijven hangen. Bij een zomerse outfit mag in ieder geval één ding nooit ontbreken en dat is een zonnebril. Ze zijn er in verschillende vormen en maten en van designermerken tot aan een leuk exemplaar van de H&M. Maar nu blijkt dus dat de eyecatchers niet helemaal zonder risico zijn.

Zonnestralen

De felle stralen van de zon beschadigen de lezen van je zonnebril na verloop van tijd. Er wordt meer UV-licht doorgelaten en je geliefde pilotenbril of cat eye model biedt je dus veel minder bescherming. Vooral in warmere landen is dit een probleem, aangezien de UV-niveaus ook in de winter hoog blijven. Nu maakt je zonnebril je outfit tijdens de zomerse dagen helemaal af, maar het is natuurlijk ooit bedacht om je ogen tegen de zonnestralen te beschermen.

Houdbaarheidsdatum

Onderzoekers uit Brazilië kijken nu welke mogelijkheden er zijn om je trendy oogbeschermer veiliger te maken. De houdsbaarheidsdatum van een zonnebril is nu twee jaar, daarna neemt de bescherming af. Aan de ene kant goed nieuws, want dit betekent dat jij weer een reden hebt om die nieuwe bril te scoren. Shoppen maar!

Prada zonnebril €214,95

Even & Odd zonnebril €12,95

Ralph Lauren zonnebril €140,-

ASOS zonnebril €16,-

ASOS zonnebril €86,66

Lees ook: Trend-alert: deze zonnebril is een blijvertje

Bron: DailyMail Beeld: Istock

Laatste nieuws

Zie ook