Fit met Foodie-ness: Waarom je iedere dag moet ontbijten

Fit-girl Carolina van Dorenmalen, beter bekend van de succesvolle blog Foodie-ness, weet alles op het gebied van voeding...

Lees ook

Fit-girl Carolina van Dorenmalen, beter bekend van de succesvolle blog Foodie-ness, weet alles op het gebied van voeding, sport en lifestyle. Daarom deelt ze om de week de beste tips & tricks, inspiratie en motivatie voor een gezonde leefstijl die ook écht vol te houden is. Kom maar op met die happy & healthy lifestyle!

Waarom je iedere dag moet ontbijten

Een gezond en geweldig begin van je dag begint bij het: ontbijt! Maar zeg nou eerlijk, zorg jij ervoor dat een ontbijt in je ochtendritueel past? Of komt het toch wel erg regelmatig voor dat je je wekker blijft snoozen? En je de tijd verliest aan het vinden van de juiste outfit? Of net even te lang op je Instagram zat toen je wakker werd? Je bent niet de enige! Veel mensen geven te weinig prioriteit aan hun ontbijt en vandaag geef ik je 5 redenen waarom je dat vanaf vandaag niet meer mag laten gebeuren.

Je ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag en dit is waarom, ladies!

1. Boost je energie level
Een voedzaam ontbijt geeft je alle energie die je nodig heb om rise and shine aan je dag te beginnen. Een voedingrijk ontbijt bestaat onder andere uit vezels, vitamine C, vitamine D en mineralen in combinatie met de juiste koolhydraten en eiwitten. Klik hier voor inspiratie voor bikini-proof ontbijtreceptjes die gemakkelijk en snel te maken zijn.

2. Betere focus
Een goedgevulde maag = meer energie = betere focus en een hoger concentratievermogen. Met een ontbijt staat dus niets jou in de weg om te stralen en de show te stelen op werk!

3. Ga het aankomen van extra kilo’s tegen
Menig onderzoek heeft het bewezen; zodra je je ontbijt overslaat is de kans zeer groot dat je jezelf zal over-eten tijdens de lunch en de avond maaltijd. Door je lichaam maar 2x per dag te voorzien van voeding zal het de inkomende calorieën opslaan als vet in plaats van verbranden. Hoe start je je metabolisme en verbranding meteen in de ochtend? Zie punt 4!

4. Kick start je metabolisme
Tijdens de nachturen als je slaapt neemt je metabolisme af. Het eten van een goed ontbijt in het eerste uur dat je wakker bent zorgt ervoor dat je metabolisme een kick start krijgt en meteen aan de slag gaat om je lichaam calorieën te laten verbranden gedurende de hele dag. Ook zal een ontbijt je een vol gevoel geven, waardoor je het gemakkelijk volhoudt tot aan de lunch zonder tussendoortjes of extra snacks bij de koffie break. Kijk en dat scheelt weer wat extra calorietjes 😉

5. Hart roblemen
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat mensen die jarenlang hun ontbijt overslaan een hoger cholesterol hebben en een hogere mate van insuline. Voorkom gezondheidsproblemen en verwen jezelf elke ochtend met een extra yummy ontbijt!

Wil je weten hoe het perfecte ontbijtje eruitziet? Ga naar www.foodie-ness.com en vind hier alle richtlijnen en voorbeelden!

Meer zien, lezen en weten van Foodie-ness? Neem een kijkje op haar blog, Instagram, Facebook of stuur een mailtje.

Laatste nieuws

Zie ook