Door dit uit je eetpatroon te schrappen val je sneller af

Nu iedereen langzaamaan weer terugkomt van vakantie en het gewone leven weer begint, is het ook weer tijd om wat gezonde...

Lees ook

Nu iedereen langzaamaan weer terugkomt van vakantie en het gewone leven weer begint, is het ook weer tijd om wat gezonder te gaan leven. De vakantiekilo’s moeten er weer af en ook de bezoekjes aan de sportschool worden weer zoals het zijn moet. Maar wist je eigenlijk al dat deze ene verandering je afvalschema erg veel goeds kan doen.

Veggies

Hoe dol je ook bent op een lekker stukje vlees, uit onderzoek van Forza Supplements blijkt dat vegetariërs twee keer zo snel afvallen als mensen die vlees eten. De webshop richt zich op alles wat met diëten te maken heeft en geeft aan dat vegetariërs in totaal vier pond kunnen verliezen per maand, terwijl dit bij liefhebbers van vlees de helft is. Schrap je biefstuk, rosbief en varkenslapjes gelijk aan het begin al uit je dieët, dan kan je volgens de Engelse webshop in de eerste maand zelfs vijf pond verliezen.

Levensstijl

Het opgeven van vlees en vis leidt volgens onderzoekers tot een gezondere levensstijl. Zo zouden vegetariërs meer sporten en zouden ze voornamelijk vetarme producten eten. Directeur Lee Smith van Forza Supplements zegt: “Uit al ons onderzoek blijkt dat vegetarisch worden een goede manier is om af te vallen. Ze voelen zich beter zodra ze vlees opgeven en zullen sneller een gezondere levensstijl ontwikkelen. Het is niet zo dat mager vlees slecht is. We merken wel dat vleeseters consequent een hogere calorie-inname hebben, omdat het vlees vaak ongezond wordt bereid.”

Balans

Nu is het misschien wat rigoureus om gelijk je hele voedingsschema om te gooien en misschien heb je helemaal geen zin om je favoriete stukje vlees of vis op te moeten geven. Het gaat uiteindelijk om de juiste balans vinden en te kijken naar wat voor jou werkt. Je moet vooral blijven doen waar jij je goed bij voelt.

Lees ook: Subway-medewerker onthult welk broodje je nooit moet bestellen

Bron: The Mirror Beeld: Istock

Laatste nieuws

Zie ook