Viral: Moeder deelt bijzondere post-baby body selfie

Fit girls en topmodellen worden de hemel in geprezen als ze een aantal weken of zelfs dagen na hun bevalling alweer back...

Lees ook

Fit girls en topmodellen worden de hemel in geprezen als ze een aantal weken of zelfs dagen na hun bevalling alweer back inshape zijn, want wie wil dat niet? De Australische moeder van twee Laura Mazza wilde dat zeker wel, maar toch heeft ze zich bedacht.

Transformatie

Voor dat Laura moeder was, was ze een echte fit girl en was ze zich er heel bewust van wat ze at. Ze was al ontzettend slank, maar toch hield ze nog niet van haar lichaam en ook niet van zichzelf. Nu is alles anders. Laura is moeder geworden en daardoor is ook haar eetpatroon drastisch veranderd. Zo eet ze alles waar ze zin in heeft, maar toch gezond en niet alleen het eten heeft haar lichaam veranderd ook de bevallingen. En dat laat de moeder zien in een bijzondere post-baby body selfie. Vaak zien we transformatie foto’s van een zwangere vrouw en haar strakke lichaam na de bevalling, maar Laura deelt een kiekje van zichzelf voor haar zwangerschap en na de zwangerschap. En dat laat een prachtig verschil zien. “De littekens, stretch marks en mijn buikje heb ik omdat ik kinderen op de wereld heb gezet, maar ook omdat ik iets meer taart at, meer wijn dronk. Ik maakte mug cakes laat in de avond en knuffelde met mijn man op de bank, maar voor een reden houd ik niet van dit lichaam en dat is triest,” zegt Laura op haar blog.

Van jezelf houden

Toch is dat niet het enige wat Laura te zeggen heeft. “Maar weet je wat? Ik heb meer voor elkaar gekregen met dit lichaam dan met mijn oude lichaam. Ik heb meer gegeten, geleefd, gegeven en genoten. Ik heb leven gecreëerd met dit lichaam. Dit lichaam moet gevierd en bewonderd worden. I moet mezelf bewonderen, ik moet van mezelf houden. Ik snap het nu. We moeten alle lichaamstypen vieren en vooral de persoon moet gevierd worden. Gezonde lichamen moeten gevierd worden, gezondheid is het gene waar we voor moeten strijden. We moeten dat bewonderen.” En met deze woorden inspireert Laura duizenden vrouwen en dat is volkomen logisch, want dit is misschien wel de mooiste post-baby transformatie die wij hebben gezien.

Lees ook: Deze vrouwen bewijzen dat een platte buik niet altijd is wat het lijkt

Bron + Beeld: Women’s Weekly, The Mum On The Run

Laatste nieuws

Zie ook