Moet je je haar wassen in de ochtend of avond?

Je haren wassen is voor iedereen anders. De één heeft een heel ritueel en wast haar haren met 4 verschillende middelen t...

Lees ook

Je haren wassen is voor iedereen anders. De één heeft een heel ritueel en wast haar haren met 4 verschillende middelen terwijl de ander een twee-in-één shampoo gebruikt en binnen vijf minuten klaar is, maar de grote vraag is: Wanneer was je je haren in de ochtend of juist in de avond? Hier blijkt een hele theorie achter te zitten.

Ochtend of avond?

Tegen Bustle zegt haarstyliste Tyler Colton: “Of je je haar best ’s ochtends of ’s avonds wast, hangt af van je haartype. Wie fijn haar heeft dat snel vet wordt, kan het best in de ochtend wassen. Doe dan vooral shampoo op de wortels en laat de rest vanzelf door je haar spoelen. Heb je haar met een dikkere textuur, dan maakt het niet veel uit of je ’s ochtends of ’s avonds een wasbeurt inplant. Dan hangt het vooral van je eigen voorkeur af en hoelang je nodig hebt om je haar in de ochtend in model te brengen.” Woah wie wist dat de tijd van je wasbeurt zo belangrijk was?

Lees ook: Déze haartrend maakt dit najaar een comeback

Bron: Bustle Beeld: Istock

Laatste nieuws

Zie ook