Voormalig K3-ster Karen doet afstand van luxe leventje

Van een joekel van een villa naar een bescheiden woning. Van een gevulde bankrekening naar een maandbudget van 768 euro....

Lees ook

Van een joekel van een villa naar een bescheiden woning. Van een gevulde bankrekening naar een maandbudget van 768 euro. Voormalig K3-lid Karen Damen ging de uitdaging aan voor het programma ‘Nieuwe Buren’ en zei voor een maand vaarwel tegen haar luxe bestaan.

Nieuwe levensstijl

Samen met haar vriend James Cooke en zoontje Sky ging Karen een nieuwe levensstijl aan en dat was wel even wennen. “De eerste dagen waren het zwaarst, omdat we ons moesten aanpassen aan een nieuwe situatie. Maar na een tijdje went alles, en natuurlijk waren we ons er ook bewust van dat dit experiment beperkt was in duur. Al hebben we wel geprobeerd om daar niet te veel bij stil te staan.” Haar zesjarige zoontje Sky bleek nergens moeite mee te hebben. “Hij vertelde zelfs dat hij hier zou kunnen wonen.”

Karig verleden

Dankzij haar succesvolle zangcarrière in de meidengroep K3, mocht Karen een paar nullen achter haar spaargeld zetten. Maar toch weet ze maar al te goed hoe het is om met minder rond te moeten komen. “Ik weet hoe het is om weinig geld te hebben”, vertelt Karen in Story. “Vroeger moest ik soms ook mijn centjes bijeenschrapen om een brood te kunnen kopen. Het is ook niet dat ik van de ene op de andere dag zo’n villa heb kunnen neerzetten. Ik besef dus maar al te goed de waarde van geld.”

Wat het gezinnetje geleerd heeft van hun merkwaardige avontuur? “Niet alles hoeft duur te zijn om goed of lekker te zijn. Er zijn een aantal lessen die we hebben meegenomen. We denken nu twee keer na voordat we een winkel binnenstappen. Kan het goedkoper? Ja, en dan nemen we dat mee.”

Lees ook: Hebben de voormalige K3-sterren nu wel of niet ruzie?

Bron: HNL.be, Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook