Waarom het geen goed idee is om ijsklontjes te vragen in je drankje

Grote kans dat wanneer je een drankje bestelt en er gevraagd wordt of er wat ijsklontjes in wilt, je volmondig ‘ja’ antw...

Lees ook

Grote kans dat wanneer je een drankje bestelt en er gevraagd wordt of er wat ijsklontjes in wilt, je volmondig ‘ja’ antwoordt. Vooral op een bloedhete zomerdag lijkt die vraag bijna overbodig. Maar misschien moet je voortaan tóch wel even twee keer nadenken, voor je zo’n ijsklontje in je mond stopt.

Eeek!

Why you ask? Omdat ijsmachines schoonmaken vaak onderaan de prioriteitenlijst staan voor bar- en restauranteigenaren, claimt Mirror UK. Een Reddit-gebruiker genaamd peenonoR bevestigt deze uitspraak: “Ik werkte heel lang in een koffietentje. Ik vond een keer een dode spin en schimmel in de ijsmachine. Ik maakte dat ding vanaf toen iedere week schoon. Met dat in mijn achterhoofd zal ik zelf nooit meer om ijsklontjes vragen.” FrotstBeav voegt daaraan toe: “Wat pas echt smerig is, is als je ijsklontjes krijgt die steeds meer naar frituurvet smaken naarmate ze smelten. Dit komt vaak voor bij trein- en tankstations waar ze gefrituurd eten verkopen. De ijsmachine vangt daardoor het vet op van de friteuses.”

En uit onderzoek naar restaurants van Health Protect Agency bleek, als kers op de taart, dat zes van de tien ijsmachines meer bacteriën hadden dan toiletwater(!). Waaah! Nog steeds niet overtuigd? Bekijk dan nog even de onderstaande afbeelding.

Lees ook: Waarom je nooit moet vragen om een schijfje citroen in je drankje

Bron: Mirror, Beeld: ImGur, iStock

Laatste nieuws

Zie ook