Recept: Pittige wokschotel met kip en groenten net zoals die van Aranka van der Voorden

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenpri...

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenprinses aan de slag kunt. Wij zochten een vergelijkbaar recept voor je op, zodat je zelf aan de slag kunt. Deze week: de pittige wokschotel met kip en groenten, net zoals die van fitgirl slash blogger Aranka van der Voorden.

Wat heb je nodig?

(Ingrediënten voor vier personen)
2 stuks kipfilet
250 g eiernoedels
2 groene paprika’s
2 uien
1 teentje knoflook
2 middelgrote winterpenen
2 rode chilipepers
1 courgette
4 eetlepels oestersaus
3 eetlepels sojasaus
2 eetlepels vissaus
Verse gember
Bakboter

Aan de slag!

Snijd de kip en de courgette in blokjes. Voor de overige groenten geldt het volgende: de ui en knoflook moeten fijngesneden zijn en de wortel, paprika en chilipepers in dunne reepjes. Haal de schil van de gember en rasp deze fijn. Breng vervolgens wat water aan de kook. In de tussentijd bak je de ui en knoflook in een wokpan gedurende vier minuten op middelhoog vuur. Voeg de kipblokjes toe en bak deze goudbruin en gaar. Voeg daarna de paprika, wortel, gember en chilipeper toe en laat het geheel vier minuten doorbakken terwijl je roert. De courgette voeg je als laatste toe. Zodra het water aan de kook is, doe je de noedels erin en wacht je tot ze zacht zijn. En dan is het nu tijd om de saus toe te voegen! Doe de oestersaus, sojasaus en vissaus in een kom en roer het mengsel door elkaar. Roer dit vervolgens door de kip met groenten in de wokpan. Tot slot giet je de noedels af en mengt ze met de rest van de wokschotel. Schep het gerecht op je bord, en voilà smullen maar!

Bron: Smulweb

Laatste nieuws