Model onthult groot geheim

Op het eerste gezicht lijkt er niks aan de hand met de 20-jarige blondine uit Australië. Toch draagt Lara Kitchen haar l...
Model onthult groot geheim

Op het eerste gezicht lijkt er niks aan de hand met de 20-jarige blondine uit Australië. Toch draagt Lara Kitchen haar leven lang al een geheim met zich mee en wil ze een belangrijke boodschap met de rest van de wereld delen.

Moeilijke jeugd

Momenteel straalt Lara regelmatig als model, maar toch is het niet altijd makkelijk voor haar geweest. Op 14-jarige leeftijd begon ze ineens haren te verliezen. “In eerste instantie dacht ik dat het door stress kwam. Maar uiteindelijk werd het erger en begonnen er hele plukken uit te vallen.” Het model schaamde zich en droeg maandenlang een haarband om de kale plekken te verbergen. Toen ze naar de dokter ging, werd duidelijk wat er aan de hand was. Ze heeft de ziekte alopecia areata, wat voor kale plekken op de hoofdhuid zorgt. “Er werd mij verteld dat mijn lokken nooit meer zouden teruggroeien. Ik begon uiteindelijk ook mijn wimpers en wenkbrauwen te verliezen.”

Bergafwaarts

Het ging steeds slechter met Lara en het werd zelfs zo erg dat ze anorexia en paniekaanvallen kreeg. Ook mensen in haar omgeving hadden een negatieve invloed. “Er gingen geruchten rond dat ik kanker zou hebben, aangezien een kaal hoofd blijkbaar direct geassocieerd wordt met deze ziekte. Dat heeft me het meeste geraakt, aangezien ik niet ziek was, maar het gewoon mijn haarzakjes waren die zichzelf aanvielen.” Nadat ze van de middelbare school ging, kreeg Lara te maken met een depressie en probeerde zichzelf om het leven te brengen met een overdosis medicijnen. “Ik heb vier dagen in coma gelegen...”

Boodschap

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f71650656e1a', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });