Bewezen: Dé gouden tip om af te vallen

Sta jij uren in de sportschool te zwoegen voor een fit lichaam, maar zie je weinig tot geen resultaat? Join the club, wa...

Lees ook

Sta jij uren in de sportschool te zwoegen voor een fit lichaam, maar zie je weinig tot geen resultaat? Join the club, want je bent niet de enige. Er blijkt namelijk iets heel anders van belang te zijn om af te vallen.

Emotie eten

Volgens een enquête die is afgenomen door gezondheidszorg Orlando Health blijkt dat bij 90 procent van de geënquêteerden de psychologische relatie tussen voeding en lichaamsbeweging de belangrijkste factor is als het gaat om fit zijn. Een groot probleem is het emotie eten. Volgens Health is het dus belangrijk om eerst te zorgen dat je je gevoel onder controle hebt, voordat je denkt aan je dieet en trainingsschema.

Vier emoties

Volgens Health zijn dit de top vier emoties die de neiging hebben om je gezonde voornemens te stoppen en de strategieën die je kan gebruiken om je gevoelens onder controle te houden.

Geluk

Er zijn mensen die wanneer ze gelukkig zijn sneller naar ‘feestelijk’ eten grijpen dan naar gezond voedsel. Dit wordt gedaan, omdat je dit soort eten eerder in verband brengt met je gelukkige gevoel. Je ziet dit bijvoorbeeld tijdens de vakantie gebeuren. Het is beter om tijdens je geluksmoment een actief uitje te plannen, zoals schaatsen of een wandeling. Je kan natuurlijk ook gaan shoppen, want van al dat gestruin door de stad verband je ook aardig wat calorieën.

Verdriet

Als je je verdrietig voelt dan zie je eten als ijs, een hamburger of een pizza vaak als comfort food. Je troost jezelf door even lekker niet gezond te eten, maar los te gaan door bijvoorbeeld junk food in te slaan. In plaats van jezelf te troosten door ongezond eten kan je beter je gevoelens uiten bij een vriend of vriendin. Je kan er ook voor kiezen om een bad te nemen of even potje goed te huilen.

Woede

Vaak is het zo dat bij woede verlangd wordt naar voedsel wat krokant of taai is, zodat je er op kan kauwen. Je kan dan het beste de woede door fysieke manieren uiten. Je kan dan denken aan schoonmaken, opruimen of het organiseren van kasten. Het spelen van videospellen blijkt ook enorm goed te werken! Door op deze manier je woede te uiten, zal je waarschijnlijk minder snel kiezen voor voedsel als chips of zoetigheid.

Angst

Als je angst heb wil je je graag op iets anders focussen, zodat je aan iets anders kan denken. Vaak wordt er dan gegrepen naar snacks als kauwgom of snoep. Het is meestal niet zo dat je bij angst gelijk veel calorieen naar binnen werkt, maar toch is het beter om je op iets anders dan eten te focussen. Je kan bijvoorbeeld yoga doen om te ontspannen, maar ook door te praten met anderen zal je snel een stuk relaxer voelen.

Lees ook: Vrouw overwint anorexia door Tinder

Bron: Health Beeld: Istock

Laatste nieuws

Zie ook