Onderzoek zegt: Dit is de beste manier om gewicht te verliezen

Ben je na de vakantie volop aan het diëten geslagen en blijf je ver uit de buurt van pizza en patat? Volgens onderzoek i...

Lees ook

Ben je na de vakantie volop aan het diëten geslagen en blijf je ver uit de buurt van pizza en patat? Volgens onderzoek is dat niet per se dé oplossing. Het is nu bewezen dat praten over diëten en afvallen de boosdoeners zijn.

Levensstijl

In de strijd tegen de kilo’s komt het bijna altijd voor dat je mensen in je omgeving op de hoogste stelt van jouw nieuwe levensstijl. Je zegt waarschijnlijk wel honderd keer per dag tegen je bff dat je echt nog drie kilo kwijt moet. Volgens een recent onderzoek van de Amerikaanse Academie Kindergeneeskunde naar overgewicht bij adolescenten, saboteren juist deze gesprekken over je gewicht jouw lichaamsbeeld en eetpatroon.

Ouders

Volgens het onderzoek begint het al in je jeugd. Zo zou het bij kinderen waarvan ouders te veel focussen op hun eigen gewicht, of dit nou positief of negatief is, doorslaan op zichzelf. Ouders die constant over hun gewicht praten of hun kroost aanmoedigen om op hun eetgewoonten te letten, stimuleren ongezonde gewichtsverlies-strategieën zoals een dieet waarbij je snel afvalt.

Aan de andere kant is het wel goed om gesprekken over gezonde eetgewoontes te voeren, in plaats van het te vergelijken met hoeveel je precies op de weegschaal bent afgevallen.

Dus: vanaf nu minder praten over je gewicht en afvallen!

Lees ook: Door dit uit je eetpatroon te schrappen val je sneller af

Bron: Pure Wow Beeld: Istock

Laatste nieuws

Zie ook