Onthuld: Deze 6 etenswaren maken je moe

Rise & shine! Of kostte het toch weer veel moeite om uit bed te stappen? Het zou kunnen komen doordat je te vroeg na...

Lees ook

Rise & shine! Of kostte het toch weer veel moeite om uit bed te stappen? Het zou kunnen komen doordat je te vroeg naar bed bent gegaan, juist minder dan zes uur hebt geslapen of omdat het simpelweg genetisch bepaald is. Maarre, de oorzaak zou ook bij bepaalde voedingsmiddelen kunnen liggen.

Slaapverwekkers

Dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, dat weet je inmiddels wel. Toch zijn er een zestal producten die je beter niet tot powerfoods kunt rekenen als je wakker wil blijven. Vermijd daarom deze producten om slaperigheid te voorkomen of eet ze juist als jij vanavond niet in slaap kunt vallen.

1. Bananen
Bananen zijn een belangrijke bron van magnesium. Toch zou dit mineraal tegelijkertijd een spierverslapper zijn. Terwijl we vaak naar een banaan grijpen tijdens het ontbijt of als snack gedurende de dag, zouden ze juist je energie verlagen.

2. Vette vleessoorten
Wellicht is spek voor jou in de ochtend onmisbaar bij je gebakken eitje. Toch zorgen vette vleessoorten voor een moeizame vertering in vergelijking met andere voedingsmiddelen. Al jouw energie zal dan ook gericht zijn op de vertering van dit vette hapje, wat er weer voor zorgt dat jij je moe voelt.

3. Kersen
Aangezien kersen veel melatonine bevatten, zijn ze een natuurlijke bron om jou slaperig te maken en de kwaliteit van jouw slaap te verbeteren. Deze snack kun je overdag dus beter laten staan.

4. Wit brood
Wit brood bevat net als witte rijst, muffins en pasta weinig vezels. Deze voedingsmiddelen worden dan ook snel door jouw lichaam afgebroken, waardoor jij niet een constante energieboost zal ontvangen. Ook kan de grote hoeveelheid meel en suiker slaperigheid veroorzaken.

5. Vis
Vissoorten als zalm en tonijn bevatten veel vitamine B6, die het lichaam gebruikt om melatonine aan te maken. Jawel, wederom dat stofje waar jij slaperig van wordt.

6. Kalkoen
Producten met magere eiwitten zoals kalkoen zijn rijk aan tryptofaan, wat op z’n beurt weer serotonine verhoogt. Dit staat ook wel bekend als een natuurlijk wonderstofje waardoor jij beter in slaap zou kunnen vallen.

Lees ook: Dé gouden tip voor een betere nachtrust

Bron: Spoon University, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook