9x Speelgoed dat ieder 90’s kind kent

Van tekenfilms tot haaraccessoires, sommige dingen waren nou eenmaal kenmerkend voor de jaren 90. En zo hadden we ook on...

Lees ook

Van tekenfilms tot haaraccessoires, sommige dingen waren nou eenmaal kenmerkend voor de jaren 90. En zo hadden we ook ons eigen speelgoed. Want hoe hip was het je als je Polly Pocket of Betty Spaghetty in je verzameling had?

1. Etch a Sketch
Herinner je nog dat scherm met twee draaiknoppen? Met de ingebouwde pen kon jij de mooiste tekeningen maken, alhoewel je vaak niet verder kwam dan een paar lijntjes. En met een swipe van links naar rechts, was jou kunstwerk ook weer in één keer verdwenen.

2. Troll Dolls

Jáááá! Die kleine naakte poppetjes met rechtopstaande haren. Enne, ze waren verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog.

3. Furbies

Met dit fantasiediertje voelde jij je nooit alleen. Ze konden zelfs tegen je praten!

4. Polly Pocket

Het leuke was dat je dit kleine speelgoedhuisje overal mee naartoe kon nemen.

5. My Little Pony

Deze speelgoedpony’s kwamen in verschillende kleuren en werden gekenmerkt door een eigen symbool. Wat hadden ze toch mooie manen!

6. Tamagotchi

Dit was het eerste huisdier waar je helemaal zelf voor kon zorgen. Je kon je eigen Tamagotchi voeden, ermee spelen en overal mee naartoe nemen. En zo verdrietig zijn als-ie uiteindelijk doodging.

7. Betty Spaghetty

Een moderne variant op Barbie, maar dan met haren van spaghetti.

8. Game Boy

Stiekem begon hiermee jouw telefoonverslaving.

9. Slinkies

De leukste plek om hiermee te spelen was de trap.

Bron: Seventeen, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook