Waarom we vallen op mannen met een baardje

Mannen met een baardje... Heel veel vrouwen krijgen er knikkende knieën van. Jij ook? Daar is nu eindelijk een verklarin...

Lees ook

Mannen met een baardje… Heel veel vrouwen krijgen er knikkende knieën van. Jij ook? Daar is nu eindelijk een verklaring voor. We zien mannen met gezichtsbeharing namelijk eerder als boyfriend material dan mannen met een gladgeschoren gezicht.

Maar waarom?

Voor het onderzoek kregen 8.520 heteroseksuele vrouwen foto’s te zien van 16 willekeurige mannen: zowel gladgeschoren, met stoppelbaardje en een niet-trimde baard. Wat bleek? Een hevige stoppelbaard werd gezien als meest aantrekkelijk als het gaat om kortetermijnrelaties.

Als het gaat een langetermijnrelatie vinden we mannen met een volle baard echter aantrekkelijker. Dat komt omdat zij er mannelijker uit zouden zien. Ook zouden we mannen met een volle baard het meest geschikt vinden voor het ouderschap. De minst aantrekkelijke mannen zijn de extreem mannelijke en extreem vrouwelijke mannen.

Groot nadeel

Maar zijn mannen met een baardje echt een blijvertje? Uit een onderzoek van social video network Eva bleek eerder van niet… Mannen met gezichtsbeharing hebben namelijk 27 procent meer kans om vreemd te gaan dan mannen met een gladgeschoren gezicht. Oei… En daar houd het niet bij op. Heren met een baardje of snor zouden volgens het onderzoek ook vaker vechten of stelen.

En als je echt moet uitkijken is het volgens het onderzoek voor mannen met een sikje. De reden daarachter lees je hier.

Bron: Metro UK, Beeld: Istock

Laatste nieuws

Zie ook