Exclusief! Aliana Gonzalez: ‘Ik was verblind door al het geld dat ik zou krijgen’

Aliana Gonzalez (26) is een van oorsprong Cubaans Insta-model, dat opgroeide in Nederland. Iemand maakte Aliana wijs dat...

Lees ook

Aliana Gonzalez (26) is een van oorsprong Cubaans Insta-model, dat opgroeide in Nederland. Iemand maakte Aliana wijs dat hij een sultan uit Dubai was en dat hij haar dolgraag in real life wilde zien. Zo graag zelfs, dat hij haar 50.000 dollar wilde betalen om naar Dubai te komen. Niet alleen om een kopje koffie te drinken…

In shock

“Op Instagram volgde ik allerlei meiden die de hele wereld rondreisden en altijd de mooiste en nieuwste kleding en tassen hadden. Ook al waren deze meisjes niet bekend onder de naam ‘escort’, ze waren dat wel. Ik wist dat. Ik verlangde naar zo’n leventje als zij, maar durfde heel lang de stap niet te nemen. Uiteindelijk dacht ik: oké, als ik daar zoveel geld mee kan verdienen, kan ik dat misschien een tijdje doen. Ik ben niet de allerlelijkste en ik kan mijn oma ermee helpen. Want dat was ook iets wat ik graag wilde. Natuurlijk wilde ik zelf graag een luxe leventje leiden, maar ik wilde dat ook mijn oma kunnen bieden.”

“Ik stopte met mijn baan en postte veel mooie foto’s op Instagram. Het duurde niet lang voordat iemand een comment plaatste. Hij zei dat hij een sultan uit Dubai was, en ontzettend rijk. Hij vond me mooi, zei hij. Op dat moment was hij nog in New York, maar hij zou in september teruggaan naar Dubai. Hij wilde niets liever dan dat ik dan naar hem toe zou komen. Omdat ik het niet helemaal vertrouwde, besloot ik onderzoek te doen op zijn account. Ik bekeek elke foto en las iedere comment. Ik zag dat allerlei meisjes dingen naar hem stuurden als: ‘Ik wil je zien’ en ‘Ik mis je.’ Ik had niet het idee dat het fake was. Ook omdat hij ontzettend zijn best deed om mij te overtuigen. Uiteindelijk geloofde ik alles wat hij zei. Misschien ook omdat hij boos werd als ik aan hem twijfelde. Ik had het gevoel dat hij elk ander meisje kon aanspreken. Waarom ik? dacht ik. Ik ben geen topmodel en in Dubai heb je de mooiste vrouwen van de wereld. Maar hij zei steeds opnieuw dat ik anders was dan al die anderen. Ik was niet verliefd op hem. Sterker nog: ik zag foto’s van hem, maar ik heb hem nooit aantrekkelijk gevonden. Maar ik had al heel lang de droom eens naar Dubai te gaan. De foto’s die ik ervan had gezien vond ik altijd geweldig. En dit leek de perfecte kans om er eens te komen.”

Naïef

“Onze gesprekken werden steeds intiemer. Hij vertelde wat hij allemaal met me wilde doen als ik in Dubai zou zijn, maar toen hij over zijn broertje begon, dacht ik: ho, dit gaat wel heel ver. Dat laatste wilde ik niet. Ik houd van kinderen en mensen die me kennen weten dat ik zoiets nooit van mijn leven zou doen. Maar ja, ik wilde wel het geld. Ik maakte een plannetje waarmee ik hem te slim af zou zijn. Ik zou de video maken, zodat ik de helft van het geld zou krijgen, en dan zou ik de hele reis en alles afblazen. Eigenlijk wilde ik hem dus een beetje oplichten. Ik heb er nooit bij stilgestaan dat hij het filmpje openbaar zou kunnen maken, ik dacht juist: hij komt uit een koninklijke familie en kan zelf ook de grootste problemen krijgen als dit bekend wordt. Hij had zelf namelijk ook gezegd dat zijn naam nooit in de openbaarheid mocht komen. Nu denk ik: wat was ik naïef!”

Benieuwd naar het hele verhaal van Aliana? Je leest het in de nieuwe Grazia die vanaf morgen in de winkels ligt. Het hele gesprek tussen haar en de ‘sultan’ lees je HIER en de video zie je hieronder. Let op! Hij is behoorlijk NSFW!

Laatste nieuws

Zie ook