Met deze nieuwe WhatsApp-update is negeren niet meer mogelijk

Je hebt het vast wel eens meegemaakt; je hebt gewoon geen zin om te reageren op een berichtje. En hoe makkelijk kun je e...

Lees ook

Je hebt het vast wel eens meegemaakt; je hebt gewoon geen zin om te reageren op een berichtje. En hoe makkelijk kun je ermee wegkomen als je die blauwe vinkjes toch uit kunt zetten? Het bewijs dat we iemand aan het negeren zijn is er immers niet meer. Toch lijkt deze nieuwe WhatsApp-update alles te veranderen…

Taggen maar!

No stress, de nieuwe functie geldt alleen voor groepsgesprekken. Als je een persoon bent die niet snel –of gewoon nooit– reageert, dan ben je de dupe. Tegelijkertijd kan de functie juist ook heel handig uitpakken. We kennen allemaal de chaos van grote WhatsApp-groepen en het is dan ook hartstikke logisch dat jij geen zin hebt om honderden berichten terug te lezen. Nu kun je eindelijk zien welk bericht voor jou bedoeld is.

WhatsApp komt namelijk met, jawel, een tag-functie! Daarmee kun je iemand direct aanspreken en het werkt gewoon op dezelfde manier zoals je al kent van Twitter en Facebook. Kortom, begin je berichtje met een apenstaartje (@), zet de desbetreffende naam erachter en voilà, klaar is kees! Ben jij getagd? Dan ontvang je een melding op je telefoon. De smoes ‘ik zag door de bomen het bos niet meer’ gaat dan helaas niet meer op.

Gelukkig hoeft het helemaal niet veel moeite te kosten om een berichtje te versturen, want het kan veel makkelijker én sneller dan jij denk. Ja, WhatsApp heeft zelfs daaraan gedacht. Hoe dat werkt, lees je hier.

Bron: iCulture, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook