Ballerina waarschuwt: Doe je haar niet te strak!

De 22-jarige Diva Hollands is vier jaar geleden gestopt met ballet, maar danste al zolang ze zich kan herinneren. Bij al...

Lees ook

De 22-jarige Diva Hollands is vier jaar geleden gestopt met ballet, maar danste al zolang ze zich kan herinneren. Bij al die balletlessen hoorde ook telkens weer een loeistrak knotje, met haaruitval als gevolg.

Verschuivende haarlijn

De jonge moeder van twee claimt dat de strakke knotjes die ze bijna dagelijks droeg, ervoor gezorgd hebben dat haar haarlijn begon te verschuiven. “Van jongst af aan maakte mijn moeder mijn haar heel strak vast. Als ik nu naar foto’s door de jaren heen kijk, zie ik mijn haarlijn langzaam veranderen”, vertelt ze aan Daily Mail.

Toen ze naar de middelbare school ging, werd ze uitgelachen om haar ‘gekke’ kapsel en regelmatig gepest. “Op de basisschool werden er al grapjes over gemaakt, maar hoe ouder ik werd, hoe erger mijn haar werd. Op de middelbare school werden de pesterijen pas echt serieus”, vertelt ze. “Ik kan me nog herinneren dat een jongen zei dat mijn voorhoofd zo groot als een voetbal was. Dat heb ik nooit los kunnen laten.”

Onzeker

Ze was zo onzeker, dat ze vorig jaar een haartransplantatie van maar liefst acht uur onderging. Nu, een jaar later, voelt ze zich een ander mens. “Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik het resultaat zag. Na een paar maanden kon ik het resultaat pas echt goed zien, toen mijn ‘nieuwe’ haar begon te groeien”, legt ze uit. “Het heeft mijn leven dramatisch veranderd. Ik had niet blijer kunnen zijn met hoe het eruit ziet.”

Ze hoopt dat haar verhaal anderen helpt, die met dezelfde onzekerheid worstelen. “Ik heb het gevoel dat haaruitval bij vrouwen een taboe is. Ik schaamde me er ook heel erg voor. Daarom deel ik mijn verhaal, het kan iedereen overkomen en is niets om je voor te schamen.” Ook waarschuwt ze mensen om niet dagelijks hun haar strak naar achteren te dragen, omdat het zomaar een naar gevolg zou kunnen hebben.

Lees ook: Waarom je nooit zelf je haar thuis moet blonderen

Bron: Daily Mail, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook